Nieuws Antwerpen GeoSea neemt Duits offshore materiaal over

GeoSea neemt Duits offshore materiaal over

GeoSea neemt Duits offshore materiaal over

geoseaGeoSea, de offshore funderingsspecialist van baggerbedrijf DEME neemt verscheidene activa over van de Duitse groep Hochtief. Het gaat om pontons en hefvaartuigen. GeoSea heeft de heftoestellen nodig om alle lopende contracten te kunnen opvolgen.

Het gaat GeoSea voor de wind. De onderneming heeft zoveel contracten binnengehaald dat de vloot dringend diende vergroot te worden. GeoSea is ondermeer gespecialiseerd in de bouw van offshore windparken op zee. Het bedrijf doet evenwel ook aan bodemonderzoek en voert tevens hoogtechnologisch gestuurd precisieboorwerk uit. Het gebruik van hoogtechnologisch materieel stelt GeoSea in dit opzicht in staat om nieuwe innovatieve technieken te ontwikkelen en operationele betrouwbaarheid te garanderen bij het uitvoeren van geplande werken.

Volgens Luc Vandenbulcke, de managing director van GeoSea is de transactie met Hochtief “significant voor de verdere ontwikkeling van GeoSea’s activiteiten in de Europese energiemarkt. Alle activa die nu overgenomen zijn worden momenteel ingezet op GeoSea-projecten om het orderboek uit te voeren en tegemoet te komen aan de stijgende vraag.”

GeoSea is een dochteronderneming van de baggergroep DEME uit Zwijndrecht, een specialist in waterbouwkundige disciplines. DEME zelf wordt aangestuurd door de Antwerpse holding Ackermans and van Haaren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.