Nieuws Antwerpen GeoSea sterkste Groeigazelle van Antwerpen

GeoSea sterkste Groeigazelle van Antwerpen

GeoSea sterkste Groeigazelle van Antwerpen

geoseaGeoSea, een dochteronderneming van baggergroep DEME is door het financieel-economisch tijdschrift Trends bekroond tot de Groeigazelle 2014 van de grote Antwerpse ondernemingen. Cmosis uit Berchem haalde het bij de middelgrote Antwerpse ondernemingen en Tormans uit Geel bij de kleine bedrijven.

Trends screent elk jaar de concurrentiële groei van ondernemingen in alle Vlaamse provincies. Daarmee wordt de dynamiek van een regio onderzocht.

In de provincie Antwerpen steekt GeoSea met kop en schouder boven alle andere ondernemingen uit. GeoSea bouwt complexe offshore waterbouwprojecten en groeide in de afgelopen jaren biezonder snel door. Met GeoSea kon de groep DEME doordringen op nieuwe markten en op die manier ook andere klanten winnen. De bouw van de Thorntonbank in de Noordzee voor de installatie van een windmolenpark was zoveel als de opstart van de nieuwe eenheid. In tien jaar tijd groeide GeoSea uit van een bedrijf met hooguit vier mensen op de payroll tot…. nu 350. Het bedrijf van Luc Vandenbulcke onderkent overigens nog onbeperkte groeimogelijkheden.

In dezelfde categorie grote bedrijven eindigde de dak- en bouwproducent IRS-Btech uit Puurs op de tweede plaats, Sea-Tank Terminal uit Antwerpen op de derde plaats.

Cmosis
uit Berchem werd bekroond in de categorie middelgrote bedrijven. De producent van beeldsensoren voor industriële, wetenschappelijke en industriële toepassingen realiseerde eveneens een onvoorstelbare groei. Cmosis werd onlangs overgenomen door de Amerikaanse investeringsgroep TA Associates. Binnen die groep kan het bedrijf van ceo Luc De Mey zijn eigen groei-aspiraties onverminderd verder uittekenen.

De kledingketen Diesel Belgium (Antwerpen) werd door Trends tweede geklasseerd in diezelfde categorie middelgrote ondernemingen, Unique Career, het consultancy- en projectsourcingbedrijf uit Antwerpen werd derde.

Tormans
uit Geel haalde de top in de categorie kleine ondernemingen. Tormans is gespecialiseerd in de detachering van ingenieurs en technische profielen bij grote ondernemingen. Ook Tormans kende de afgelopen jaren een opvallende groeidynamiek.

De keukenbouwer Kovera uit Hulshout en Resto Partners uit Wijnegem eindigden in diezelfde categorie tweede en derde.

IT-bedrijf Rombit werd van zijn kant bekroond tot de meest opgemerkte starter. Rombit maakt mobiele applicaties en hardware.

Trends selecteert zijn Gezellen uit de bekende Trends Top 100.000 en rangschikt de ondernemingen per provincie volgens omzetgroei, personeelsbestand en kasstroom. De cijfers worden vergeleken over een periode van vijf jaar. 2013 wordt in dit opzicht bekeken in functie van 2009. Er zijn wél vijf minimumvoorwaarden: het bedrijf moet minstens vijf jaar oud zijn en in 2013 zeker 20 personeelsleden op de payroll hebben.De groei van de omzet, het personeelsbestand en de kasstroom worden zowel in absolute als in procentuele cijfers bekeken. De zes scores worden opgeteld. Hoe kleiner de totaalscore, hoe hoger de eindrangschikking.

De selectie van de Gazellen gebeurt voor de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Na de publicatie van alle provinciale resultaten worden alle cijfers nogmaals bijeengegooid om tot een Vlaamse winnaar te komen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.