Nieuws Antwerpen Geosparc zorgt voor nieuwe elektrische laadpunten in Antwerpen

Geosparc zorgt voor nieuwe elektrische laadpunten in Antwerpen

Geosparc zorgt voor nieuwe elektrische laadpunten in Antwerpen

De komende twee jaar zal Geosparc, met kantoren in Antwerpen en Kontich, voor een netwerk van laadpunten voor elektrische wagens zorgen in ’t Stad. De specialist in geolocatie-oplossingen neemt binnen het project de optimalisatie van de laadinfrastructuur voor zijn rekening en wordt voor de realisatie bijgestaan door het Franse TotalEnergies.

Nu de elektrische wagen steeds toegankelijker wordt, moeten steden meer tegemoet komen aan de stijgende vraag naar elektrische laadpunten. Daarom zal Geosparc, lid van The Beacon en de Gumption Group, samen met TotalEnergies de inhaalbeweging van stad Antwerpen ondersteunen. TotalEnergies zal de laadpalen op het openbaar domein plaatsen en uitbaten, terwijl Geosparc de bijhorende parkeerplaats van sensoren voorziet die de bezetting en tijdspanne registreren.

Als de wagen volgeladen is, krijgt de bestuurder een melding en de tijd om zijn wagen te verplaatsen. Doet hij dat niet, dan betaalt hij een verhoogd parkeertarief. Wanneer een niet-elektrische wagen de laadplaats bezet houdt, krijgt de parkeerwachter een melding.

“Deze datagestuurde aanpak is cruciaal bij goed beheer van laadinfrastructuur”, zegt Kris De Pril, ceo van Geosparc. “Onze technologie helpt om de laadtijd per paal te maximaliseren, zodat een wildgroei aan laadpalen vermeden wordt. De technologie meldt ons welke paal of sensor defect is en we weten wanneer een laadplaats onbereikbaar is door bijvoorbeeld wegenwerken. Dat is nuttige informatie voor de bestuurder.”

De elektriciteit is afkomstig van groene stroom uit het Belgische offshore windmolenpark Rentel. Geosparc installeerde de sensorgestuurde laadpunten eerder al in 14 carpoolparkings en in Knokke.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.