Gerantis_team

Gerantis versterkt positie digitalisering gebouwbeheer

Gerantis, een bedrijf dat diensten levert voor het beheer van vastgoed en syndicusactiviteiten en de Antwerpse investeringsgroep Castelmore Group achter zich heeft, kondigt twee strategische investeringen aan. Daarmee verwerft de groep een leiderspositie in de digitalisering van gebouwbeheer.

Enerzijds is er de acquisitie van Zeron BV, gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor syndici en rentmeesters zoals Syndixis en Rentalis. Anderzijds gaat het om een carve-out van Syndesk en Rentdesk van Netropolix, twee sterke professionele beheersplatformen voor syndici en vastgoedverhuurders.

Gerantis verwerft zo een portefeuille aan software-oplossingen die hoog staan aangeschreven in de sector. Daarmee zet de groep volop in op een grotere operationele efficiëntie van het syndicuskantoor en een betere klantenervaring voor eigenaren van gebouwen.

“Naast de oplossingen voor professionals ben ik ook erg overtuigd van ‘Dobby’. Het is een zeer gebruiksvriendelijke app die de communicatie en de samenwerking tussen de syndicus en de mede-eigenaars van een gebouw zal verbeteren”, vertelt Jelle Geerits van Castelmore Group.

Samenwerking

Door de overname komt er een samenwerking tussen de softwareteams achter de Syndesk/Rentdesk en de Syndixis/Rentalis producten. Op die manier creëert Gerantis unieke expertise in de ontwikkeling van gespecialiseerde vastgoedbeheerplatformen op de Belgische markt.

Gerantis brengt al haar software-ontwikkelingsactiviteiten onder bij Zeron, dat als aparte entiteit en ‘pure digital’ speler verder zal opereren, onafhankelijk van de syndicus-tak binnen de groep.