Nieuws Antwerpen Gerenoveerde bruidszaak Le Chapeau 2.0 opent de deuren

Gerenoveerde bruidszaak Le Chapeau 2.0 opent de deuren

Gerenoveerde bruidszaak Le Chapeau 2.0 opent de deuren

ANTWERPEN – De deuren van de volledig gerenoveerde bruidszaak Le Chapeau 2.0 zijn officieel geopend. “Met Le Chapeau 2.0 willen we opnieuw een vaste waarde worden, en willen we de gloriedagen van weleer terug laten opleven”, zeggen Laura Valkiers en Stéphanie Bosten, de eigenaars van bruidsboetiek The Ivory Club, die onlangs bruidszaak Le Chapeau overnamen.

Het karaktervolle herenhuis aan de Frankrijklei werd de voorbije weken helemaal vernieuwd. Met de hulp van interieurarchitect Jim Dierckx werd een adembenemend mooi en tijdloos kader voor Le Chapeau 2.0 gecreëerd. Beleving staat centraal, want al meteen vanaf de entree word je in vervoering gebracht en lijkt het alsof je een groots couturehuis betreedt.

Le Chapeau 2.0

“Heel het verhaal moet zowel inhoudelijk als visueel goed zitten, en alles moet dezelfde vibe neerzetten, zowel online als offline”, aldus Stéphanie Bosten. “Alles wat we doen en communiceren, moet ook in lijn zijn met de waarden waarvoor Le Chapeau 2.0 staat: authentiek, dynamisch, emotioneel, geraffineerd, betrouwbaar en hartelijk. Onze merkbeleving is heel belangrijk voor ons. Het verschil met de oude Le Chapeau ligt niet in het aanbod, maar in de aanpak.”

Voor de beelden worden foto’s gebruikt die hen onderscheiden, zoals echte, authentieke beelden, de merkbeleving voor en achter de scènes, alsook beelden van het Le Chapeau team zodat mensen hen zelf ook leren kennen. Laura Valkiers: “Daarop is ook het succes van The Ivory Club gebaseerd. Ze komen niet alleen naar ons voor de jurken, maar ook voor de sfeer en onze persoonlijke aanpak die in alles voelbaar is.”

8 private corners

Voor het passen van de bruidsjurken werden er in de nieuwe winkel ook aparte private corners voorzien. In totaal zijn er acht salons met elk een eigen look en feel. Tijdens het trouwseizoen zullen twee van de acht salons als atelier voor de naaisters gebruikt worden, zodat de bruiden in een ontspannen sfeer en in alle rust hun jurk kunnen laten aanpassen.

De medewerkers van de oude Le Chapeau stappen allemaal mee in het nieuwe verhaal. “Bruiden die reeds hun jurk in de Carnotstraat hebben gevonden, zullen dus met hun vertrouwde styliste de fitting in de nieuwe Le Chapeau hebben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.