Nieuws Antwerpen Gerestaureerde Handelsbeurs bruist opnieuw

Gerestaureerde Handelsbeurs bruist opnieuw

Gerestaureerde Handelsbeurs bruist opnieuw

ANTWERPEN – Handelsbeurs Antwerpen herneemt haar eeuwenoude functie als bruisende en centrale ontmoetingsplek in hartje Antwerpen. Het gerestaureerde monument werd na twintig jaar leegstand officieel ingehuldigd door Antwerps burgemeester Bart De Wever.

Het eerste deel van de restauratie van deze historische erfgoedsite, dat in 2016 van start ging, is met succes afgerond. De Handelsbeurs kan opnieuw haar economische, sociale en toeristische rol in Antwerpen opnemen.

Bedrijfs- en publieksevenementen, modeshows, galadiners, congressen, beurzen en concerten kunnen in dit uitzonderlijk neogotische monument plaatsvinden. Het centrale plein op het gelijkvloers heeft een capaciteit tot 1.600 personen. Daarnaast zijn er op de  etage een tiental multifunctionele zalen voor 30 tot 120 deelnemers, uitgerust volgens de hedendaagse comfortnormen en met geïntegreerde audiovisuele technieken.

J&M Catering baat restaurant uit

Dit najaar opent het restaurant in de aanpalende Schippersbeurs met een overdekt terras in de Handelsbeurs, uitgebaat door J&M Catering uit Schelle. In het voorjaar van 2020 opent in het historische Hotel du Bois in de Lange Nieuwstraat een Autograph by Marriott hotel met 139 kamers. De komst van Marriott naar Antwerpen met een vijfsterrenhotel is een primeur voor de Antwerpse hotelsector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.