Nieuws Antwerpen Get up start up

Get up start up

Get up start up

Bart Vanhaeren, ceo van Bolero Crowdfunding, volgt al jaren de internationale start up scène en ontmoet dagelijks ondernemers, investeerders en opiniemakers. Uitgeverij die Keure vroeg Bart Vanhaeren om zijn ervaringen met start ups, zijn kennis en inzichten neer te schrijven. Zo kwam ‘Get up start up’ tot stand. In 2016 gaf de uitgeverij ook al het boek “Crowdfunding in België” uit dat Bart Vanhaeren schreef met Omar Mohout en Ellen Lemaire.

Deze pas verschenen alomvattende publicatie, een must voor elke startende ondernemer, is een realitycheck voor start ups die zich willen ontpoppen tot meer.
Bart Vanhaeren richt zich rechtstreeks tot de Belgische start ups en scale ups. Systematisch overloopt hij alles wat je als startend ondernemer of oprichter moet weten, doen en laten om je kansen op succes te verhogen.

In vijftien hoofdstukken verneem je wat een start up is en waarin die verschilt van een andere starter. Welke persoonlijkheidskenmerken hebben de oprichters? Wat zijn de grootste risico’s en valkuilen? Hoe stel je het best mogelijke team samen? Maar ‘Get up start up’ gaat ook over cashflow, financiële plannen en businessmodellen, bedrijfswaarderingen, risicokapitaal en de product-market fit.

Bart Vanhaeren: “Dit boek is mijn pleidooi voor meer Belgische ambitie, om al dat goud dat we in handen hebben ook echt te laten blinken. Want om te groeien is er kennis, geld en ambitie nodig. Aan dat laatste ontbreekt het vaak: waar het de grote schaalverhalen betreft, hinken we internationaal achterop.”

Zo raadt de auteur aan om eerst elders ervaring op te doen alvorens je eigen bedrijf op te starten.
Vanuit Belgisch perspectief zijn de sectoren sales & martech, B2B fintech, biotech, manufacturing tech, cleantech, adtech en mobile health bijzonder interessant.

“Een start-up succesvol uitbouwen is een wonderlijke en boeiende reis, maar sowieso ‘against the odds’. Idealiter staan er drie lichten op groen: gunstige persoonlijke omstandigheden, gunstige marktomstandigheden en gunstige loopbaanomstandigheden”, aldus Bart Vahaeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.