Barouche Antwerpen De zaak opent begin juli. © RR

‘Gezonde pitazaak’ Barouche opent vestiging op De Keyserlei

De hoek van de De Keyserlei en de Anneessensstraat in Antwerpen, waar vroeger een KBC-gebouw was gevestigd, komt een nieuwe horecazaak. De pitaketen Barouche wil er pita op culinair niveau brengen.

De stilaan uit de kluiten gewassen keten serveert gezonde zuurdesempita’s en salades. “Barouche werd vijf en een half jaar geleden in Gent geboren, met een eerste restaurant aan de Korenmarkt. Onder meer ook in Leuven, Brussel en Kortrijk en binnenkort Brugge zijn er ook al zaken. Onze eerste vestiging is Antwerpen-centrum is nu een feit, naast die op het Zuid en in Wijnegem Shop Eat Enjoy. Het is de achtste in totaal”, zegt Wim Maeyaert, één van de twee oprichters.

Net als in andere steden kiezen ze voor een pand op een zeer zichtbare locatie. “Het is een toplocatie vlak bij het Centraal Station en richting de Meir”, zegt medevennoot Nathaniël Van Waeyenberge.

De keten wil pita op culinair niveau brengen, volgens de principes van mediterraans streetfood. “Wat dat in de praktijk wil zeggen? We hebben een centrale bakkerij in het Gentse, waar we dagelijks ons eigen licht verteerbare zuurdesembrood bakken en verdelen onder de vestigingen. Het is ‘pocket bread’, een soort broodzakje dat telkens in drie laagjes gevuld wordt met salade, vlees en saus, waardoor je een smaakbom krijgt”, zegt Wim.

Het is al de achtste vestiging van de keten. © RR

“Ook onze vier sauzen zijn huisgemaakt, met yoghurt-knoflooksaus als basis, zodat ook de sauzen licht verteerbaar zijn. We werken samen met Belgische leveranciers voor het vlees en de salade. Het vlees marineren we zelf en het wordt à la minute gebakken in een speciale oven. Verder hebben we ook een vegetarisch en veganistisch aanbod”, aldus de oprichters.

Lees ook: Barouche opent zevende pitawalhalla in Wijnegem shoppingcenter

Een pita bij Barouche begint bij 10,95 euro. De meeste prijzen variëren tussen de 10 en 15 euro. Huisfavorieten zijn onder meer de Barbacon Yoghurt en Cheesy Chicken Curry Mango. Ook zijn er bijgerechten zoals zoete aardappelen, hummusdip en halloumibites. De opening is gepland voor begin juli.