Nieuws Antwerpen Gezondheidssector krijgt steun van nieuw Antwerps durffonds

Gezondheidssector krijgt steun van nieuw Antwerps durffonds

Gezondheidssector krijgt steun van nieuw Antwerps durffonds

ANTWERPEN – Annie Vereecken richt samen met Herman Verrelst, Katleen Vandersmissen en Joris Mortelmans HERAN Partners op. Ze lanceren het durffonds HERAN HealthTech Fund I, waarmee ze de continuïteit verzekeren en de slagkracht vergroten van hun huidige participaties, maar ook volop inzetten op beloftevolle ondernemingen en ondernemers binnen de MedTech en Digital Health sector.

Over de afgelopen jaren bouwde serie-ondernemer Annie Vereecken talrijke participaties op in verschillende MedTech en Digital Health bedrijven. Vanuit het geloof dat de combinatie van technologie en data de toekomst van de gezondheidssector significant zal bepalen, wil zij met HERAN Partners haar kennis verder inzetten. De focus ligt vooral op start-ups en scale-ups die al een bewezen marktpotentieel hebben, maar 5% van het fonds wordt ook voorzien voor premature innovaties.

“We willen vooral werken op het snijvlak tussen medische toepassingen en data. Door een beter verzamelen, gebruik en analyse van data kunnen we de medische innovaties van de toekomst mee mogelijk maken”, zegt Annie Vereecken.

Annie Vereecken

7 sterke participaties

De huidige portefeuille van 7 participaties (Ugentec, Icometrix, Bluebee, Ontoforce, Lynxcare, Pharmafluidics en Fox Biosystems) wordt ingebracht in het nieuwe HERAN Health Tech Fund I. Via deze nieuwe structuur kunnen ook externe investeerders mee participeren. In totaal streeft het fonds ernaar tussen 50 miljoen en 65 miljoen euro op te halen bij verschillende private en institutionele spelers.

Annie Vereecken: “Ik heb de afgelopen decennia zelf succesvol kunnen ondernemen. Nu wil ik met mijn kennis, middelen en netwerk ook teruggeven en bijdragen tot het ecosysteem en de maatschappij. Dit wil ik doen door niet alleen te investeren in veelbelovende bedrijven in de MedTech en Digital Health sector, maar hen ook te helpen om sneller doorbraken te realiseren en innovaties op de markt te krijgen.”

Complementair team

Terwijl Joris Mortelmans zich vooral met het financiële beheer zal bezighouden, is Katleen Vandersmissen aangetrokken voor het beheer van de portefeuille, het screenen van opportuniteiten en de opvolging van de verschillende deals. Herman Verrelst zal een belangrijke stem hebben in het investeringscomité en zal een adviserende rol op zich nemen.

Herman Verrelst: “Door mijn rol als ceo bij Biocartis ben ik niet betrokken in het dagelijkse management van het fonds, maar zal ik de investeringsbeslissingen en strategische keuzes mee sturen. Samen met Annie ben ik al jaren actief als investeerder en mentor van starters in deze sector.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.