Nieuws Antwerpen G&G werkt voor wereldmarkt

G&G werkt voor wereldmarkt

G&G werkt voor wereldmarkt

G&GG&G, het vroegere Gränges Graver uit Willebroek zit weer op het goede spoor. Het metaalbedrijf heeft onderhand een flink gevuld orderboek. De samenwerking onder de Engicon Group met Geldof uit Harelbeke loopt uitstekend.

Het lijkt erop alsof G&G het ergste weer achter de rug heeft. Het bedrijf uit Willebroek heeft biezonder moeilijke jaren achter de rug. De passage van oa. de Nederlandse ‘wonderboy’ Joep van den Nieuwenhuyzen zorgde destijds voor flink wat commotie. G&G heeft het na heel wat strubbelingen finaal overleefd. Zij het in flink afgeslankte vorm. Vandaag stelt het bedrijf nog 130 mensen tewerk.

G&G gaat ondertussen door op de lijn uit het verleden. Het bedrijf produceert drukvaten zoals kolommen en reactoren voor de petrochemie en funderingsstructuren voor de offshore windmolenindustrie. “Wij gaan daarbij uit van onze eigen sterktes en van opportuniteiten die we kunnen meepakken op de wereldmarkt”, zegt personeelsverantwoordelijke Koen Verrycken. “Wij hebben vandaag klanten over de hele wereld.”

Binnen de Engicon Group spitst G&G zich in dit opzicht toe op de grote installaties. Willebroek kan stukken aan tot 150 meter lang en 20 meter diameter. De ligging aan het Zeekanaal Brussel Schelde is daarbij een logistiek voordeel. De meeste transporten gebeuren immers met binnenschepen en schepen.

G&G bouwt anderzijds ook funderingsstructuren voor offshore windmolenparken. Enkele tijd terug werd een contract betekend met het Northwind-project op de Noordzee. Eerder werden ook constructies besteld door een Duitse groep.

Op die manier heeft G&G binnen de Engicon Group een heel eigen positie. Het zusterbedrijf Geldof doet dan veelal aan engineering en bouwt zijn relatief kleinere installaties veelal ter plaatse op de site van de klant zelf.

De Engicon Group is in handen van twee West-Vlaamse families.

Bij G&G kunnen nog altijd bijkomende lassers en nmonteerders aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.