Nieuws Antwerpen GHA haalt Europese subsidies binnen voor LNG bunkerprojekt

GHA haalt Europese subsidies binnen voor LNG bunkerprojekt

GHA haalt Europese subsidies binnen voor LNG bunkerprojekt

Gemeentelijk Havenbedrijf AntwerpenDe Europese Commissie heeft een subsidieaanvraag van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen voor het instellen van een LNG-bunkeringproject positief beoordeeld. De subsidies ondersteunen de ontwikkeling en de bouw van een LNG-bunkerstation voor binnenvaart in de haven van Antwerpen. Dat station, dat eind 2015 klaar moet zijn en waarvoor het nodige studiewerk al loopt, past binnen de voorbereidingen die getroffen worden om tegen 2015 LNG-brandstof aan schepen in de Antwerpse haven aan te bieden, om zo te voldoen aan verstrengde IMO-zwavelnormen die dan van kracht worden.

Naast Antwerpen ontvangen ook andere Europese havens subsidies voor LNG bunkering. Een bedrag werd niet vrijgegeven, maar het Havenbedrijf van Rotterdam sprak eerder over een totaalprojectbedrag van €40 miljoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer