Nieuws Antwerpen Giveaday.be en Dinnergift organiseren grootste virtuele buurtbistro ooit

Giveaday.be en Dinnergift organiseren grootste virtuele buurtbistro ooit

Giveaday.be en Dinnergift organiseren grootste virtuele buurtbistro ooit

ANTWERPEN/RANST – Zaterdag 23 mei vindt De Grootste Buurtbistro plaats. Steffi Vertriest en Wim Opbrouck, de gezichten van De Grootste Buurtbistro, zorgen voor een warme oproep om mee te doen. Daarbij willen de organisatoren, Giveaday.be uit Ranst en Dinnergift uit Antwerpen, Belgen aan virtuele tafels krijgen en hen 100.000 maaltijden laten bestellen bij de geregistreerde restaurants.

De Belgische horecasector is hard getroffen door Covid-19. Restaurants blijven gesloten en bij vele uitbaters staat het water aan de lippen. Daarom besloten DinnerGift, een Antwerpse start-up van drie zussen en een broer, en Giveaday.be, de burgerbeweging achter de #OnzeGemeenteHelpt coronahulp campagne, de handen in elkaar te slaan.

Het resultaat van de samenwerking: de organisatie van de Grootste Buurtbistro ooit (www.degrootstebuurtbistro.be). Het project kon op de steun van verschillende grote partners zoals Google, Deliveroo en Horeca Vlaanderen rekenen. 40 gemeenten hebben zich mee achter het initiatief gezet.

“Op 23 mei willen DinnerGift en Giveaday.be de deelnemende horecazaken in de spotlight zetten en tegelijk een groot moment van gezelligheid creëren. Dankzij de steun van Google kwamen we snel uit bij Google Meet dat online ontmoetingen eenvoudig maakt. Zo stimuleren we buren, vriendengroepen en familie om die dag met elkaar virtueel aan tafel te schuiven”, zegt Bart Wolput van Giveaday.be. “En het zou kunnen dat de tafelgasten verrast worden met een digitaal verrassingsbezoek van een bekend gezicht.”

Giveaday lanceerde eerder al de grootste Quarantaine quiz waarbij 19.500 deelnemers simultaan online meespeelden. Een wereldrecord. In samenwerking met de burgerbeweging achter Maakjemondmasker.be, zorgde de Nationale Naaiactie om mondmaskers te maken voor meer dan 2 miljoen downloads van het naaipatroon. Dinnergift hielp restaurants tijdens de lockdown met de online verkoop van cadeaubons.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.