Nieuws Antwerpen Global Port Training geeft opleidingen over de hele wereld.

Global Port Training geeft opleidingen over de hele wereld.

Global Port Training geeft opleidingen over de hele wereld.

global-port-trainingHet Antwerpse havenbedrijf Global Port Training Nv (GPT) gaat een vaste trainingspost opzetten op Sint Maarten, voor de opleiding van havenpersoneel. Global Port Training is gespecialiseerd in operationele training voor havenarbeid op locatie. Het bedrijf, dat intussen negen jaar bestaat, gaf reeds op meer dan veertig locaties, verspreid over heel de wereld, training of consulting. “We hebben sterke roots in de haven van Antwerpen en werken als one-stopshop voor alle uitvoerende functies op nieuwe en bestaande bulk-, breakbulk- en/of container terminals, waar ook ter wereld”, vertelt Alain Roels van GPT. “Alle trainingen worden wereldwijd op de site bij de klant georganiseerd. Voor de Port of Sint Maarten voerden wij al vier missies uit voor de training van Mobiele Havenkraan Operatoren.”

“De huidige en toekomstige personeelsleden van de Port of St Maarten krijgen er training”, zegt Alain Roels. “Maar samen met onze lokale partner hebben we de ambitie om met dat nieuwe training center de hele Caraibische regio te gaan bedienen. De trainingen zullen steeds worden gegeven door onze Antwerpse trainers, die allen een operationele ervaring van minstens tien jaar in de Haven van Antwerpen hebben. Onze slogan is niet toevallig ‘Exporting Antwerp Expertise’.”

Alhoewel on-sitetraining, met het materiaal van de haven die hen inhuurt, de core-business van GPT blijft, zal in de toekomst ook voor andere landen en regio’s gekeken worden naar opportuniteiten om er een trainingscentrum te beginnen. Een project in Afrika wordt op dit moment onderzocht. Global Port Training is lid van CEPA, de werkgeversorganisatie van de goederenbehandelaars van de Antwerpse haven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.