Nieuws Antwerpen Global Wineries viert tien jaar

Global Wineries viert tien jaar

Global Wineries viert tien jaar

wijnGlobal Wineries bestaat tien jaar. Het bedrijf uit Kapellen is in al die jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler op de nationale traditionele wijnmarkt. Om dat te vieren, pakt de wijngroothandel op 20, 21 en 22 september uit met zijn jaarlijkse Wine Village die speciaal voor deze gelegenheid nog uitgebreider zal zijn. Zo’n 75 internationale wijnhuizen zullen in Kapellen hun wijnen komen presenteren.

Global Wineries kwam in 2004 tot stand na de fusie van twee bestaande bedrijven, Godevin (gespecialiseerd in Hongaarse wijnen) en Calistoga (gespecialiseerd in wereldwijnen). Dankzij de al bestaande infrastructuur is het bedrijf in die voorbije periode sterk kunnen groeien. Global Wineries treedt op als invoerder/groothandel en levert aan doorverkopers, wijnhandelaars en verkooppunten op de traditionele markt. De Kapelse onderneming bedient ook enigszins de horeca in Antwerpen en richt zich eveneens naar bedrijven en in mindere mate naar de eindverbruiker.

Het bedrijf stelt vandaag 12 mensen tewerk. Ze beheren de volledige cyclus: van de aankoop van de wijnen, het transport, de douanetechnische afwikkeling, de verkoop, de levering tot ondersteuning van de verkoop. Global Wineries onderscheidt zich vooral door zijn uitgebreid, origineel en exclusief aanbod.

“Heel belangrijk zijn onze service, flexibiliteit, ondersteuning en begeleiding bij de keuze van de juiste wijn voor het juiste moment. De wijnen die we op de markt zetten, worden exclusief via onze kanalen op de Belgische markt gebracht. Hierdoor kunnen we originele en concurrentiële producten aanbieden”, onderlijnt Paul Dielen van Global Wineries. “We maken er ook een punt van om de wijnen in de juiste prijs-kwaliteit verhouding te verkopen. Meer nog, we trachten zelfs de kwaliteit boven de prijs te laten uitstijgen.”

Gobal Wineries beschikt bovendien over een originele en mooie proeflocatie waar de wijnen met professioneel advies aan de klanten worden voorgesteld. De Kapelse wijngroothandel investeert ook aanzienlijk in voorraad. Op die manier kan de klant enkel bestellen wat hij nodig heeft en wordt die wekelijks 1 tot 2 maal beleverd.

Op 20, 21 en 22 september organiseert Global Wineries al voor de 10de keer zijn jaarlijkse Wine Village. Om dit 1ste decennium in de verf te zetten, krijgen deze opendeurdagen een extra feestelijk tintje. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een heus wijndorp. In 2004 waren er 15 wijnproducenten aanwezig om hun producten te promoten. Dit jaar verwelkomt Global Wineries in Kapellen niet minder dan 57 wijnbouwers die in totaal ruim 73 wijnhuizen vertegenwoordigen. Ze komen werkelijk uit alle hoeken van de wereld: Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Argentinië, Chili, Mexico, California, Hongarije, Spanje, Italië, Oostenrijk, Portugal, Frankrijk, enz.

De Wine Village vindt plaats in het moderne bedrijfsgebouw van Global Wineries aan de Starrenhoflaan 46 in Kapellen. Het magazijn wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een echt wijndorp met veel aandacht voor de nodige details en sfeer. “Zoals elk jaar maken we er ook nu weer een leuk concept van waarvoor we alle wijnliefhebbers gratis uitnodigen. De bezoekers kunnen in een gemoedelijke en informele sfeer rechtstreeks van gedachten wisselen met de aanwezige wijnmakers of exportmanagers van de wijndomeinen. Tijdens onze 3 wijnproefdagen zullen er dit jaar ruim 450 wijnen aan bod komen. Op onze website geven we vooraf alvast de nodige informatie over dit aanbod, zodat de bezoekers zich toch een beetje kunnen voorbereiden”, aldus Paul Dielen.

Wine Village geeft tijdens het weekeind in samenwerking met Heide Travel uit Kalmthout, ook tal van exclusieve wijnreizen weg. De reizen met een persoonlijk karakter worden verloot onder de aanwezige bezoekers van de Wine Village. Alle bezoekers krijgen ook nog een feestelijke verrassing mee.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.