Nieuws Antwerpen Goed jaar voor Uitgeverij De Boeck

Goed jaar voor Uitgeverij De Boeck

Goed jaar voor Uitgeverij De Boeck

boekDe Antwerpse uitgeverij De Boeck heeft een goed jaar achter de rug. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 9 miljoen euro. De beperkte omzetdaling van 4% is te wijten aan de stopzetting van de afdeling basisonderwijs.

De Uitgeverij De Boeck is gespecialiseerd in schooluitgaven en universitaire publicaties. Het bedrijf heeft historische wortels die terugggaan tot… 1889. De Boeck heeft al die jaren geanticipeerd op de meest moderne ontwikkelingen en is ook vandaag nog altijd een echte trendsetter. Het bedrijf heeft ondermeer sterk geïnvesteerd in de uitbouw van ICTk en van een nieuwe digitale divisie. Het management blijft evenwel ook geloven in de traditionele uitgeversactiviteiten. In dit opzicht werden bv. De Sikkel en de educatieve uitgaven van de uitgeverij De Standaard overgenomen. Ook werden verscheidene activiteiten ontplooid in Frankrijk en Wallonië.

Met een bedrijfsresultaat van 933.000 euro en een winst van 600.000 euro worden de resultaten als “meer dan behoorlijk gekwalificeerd.”

De Groep De Boeck zit ondertussen in de invloessfeer van de Groep Brussel Lambert (GBL). De Uitgeverij De Boeck stelt zo’n 40 mensen tewerk. Het bedrijf wordt aangestuurd door Gerda Ghysels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.