Nieuws Antwerpen Goederenspoorverbinding met Ruhrgebied minstens tot donderdag onderbroken

Goederenspoorverbinding met Ruhrgebied minstens tot donderdag onderbroken

Goederenspoorverbinding met Ruhrgebied minstens tot donderdag onderbroken

spoorongevalNMBS Logistics bekijkt momenteel hoe ze de door de treinontsporing in Voeren geblokkeerde transporten kan omleiden. Door het ongeval op de lijn tussen Visé en Montzen ondervindt het goederenvervoer van de Antwerpse haven, via de enige verbinding van België naar Duitsland, grote hinder.

Volgens woordvoerster Veerle Van Mierlo is het ongeval “een dikke streep door de rekening” en wordt er momenteel volop gezocht naar omleidingsmogelijkheden voor hun 75 dagelijkse treinen. “We kunnen maar een kleine 5 tot 7 procent via Nederland omleiden. Er zitten veel chemische transporten bij, en door verschillende regels in het buitenland moeten de treinen opnieuw samengesteld worden. Ook moet je andere bestuurders vinden omdat die per land een soort rijbewijs moeten hebben, en dan ook nog eens voor specifieke lijnen. Verder moeten er ook nog rijpaden vrij zijn, en zo zijn er niet heel veel.”

“We hebben nog geen klanten gehoord met mogelijke gevolgen voor de productie. Er wordt wel een prioriteit afgesproken, afhankelijk van de dringendheid en de commerciële afspraken met de klanten.” Volgens Van Mierlo is er nog geen duidelijkheid over de economische schade en is goederen snel wegkrijgen de eerste prioriteit. Een IJzeren Rijn-verbinding “kan een zeer degelijk alternatief zijn dat er vandaag niet is.”

Bij het ongeval dinsdagochtend kwamen twee goederentreinen met elkaar in botsing. Eén trein stond stil, terwijl de andere trein er achterop botste. Een wagon met veertien wagens denderde van een brug van twintig tot vijfentwintig meter hoog naar beneden. Enkele andere wagons zijn gekanteld of ontspoord.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer