Nieuws Antwerpen Google wil investeren in Europese start-ups

Google wil investeren in Europese start-ups

Google wil investeren in Europese start-ups

googleJonge start-ups met een interessant technologisch aanbod krijgen een bijkomende kans. De Amerikaanse zoekmachine Google heeft zijn investeringsfonds Google Ventures uitgebreid naar jonge bedrijven in Europa. Het bedrijf heeft daartoe honderd miljoen dollar opzij gezet.

Google Ventures is een zoveelste Amerikaans succesverhaal uit de internetwereld. De investeringstak van het bedrijf is al sinds 2009 operationeel in de Verenigde Staten en heeft al 1,2 miljard dollar uitgetrokken voor hoopgevende technologische projecten in Amerika. Nu willen de jongens van Google vanuit Londen ook veelbelovende Europese start-ups ondersteunen.

Zeer veel geeft Google nog niet prijs, behalve dat het innovatie wil ondersteunen en niet enkel een cheque wil uitschrijven. “Startups hebben meer dan kapitaal nodig om te slagen. Ze kunnen ook genieten van ontwikkelaarsondersteuning, designexpertise en begeleiding rond rekrutering, marketing en product management”, schreef Bill Maris, managing partner van Google Ventures onlangs in een blogpost.

Google investeerde al in 225 Amerikaanse start-ups. Daaronder ook in het nu al bekende taxibedrijf Uber en het domoticabedrijf Nest Labs. Google heeft terzake al verscheidene keren gesteld dat het vooral geïnteresseerd is in zogenaamde ‘disruptieve” projecten. Dit zijn projecten die de traditionele economie openbreken met nieuwe technologie of apps.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.