Nieuws Antwerpen Gosselin Group verkoopt Heavy Lifting-Handling aan Sarens Group

Gosselin Group verkoopt Heavy Lifting-Handling aan Sarens Group

Gosselin Group verkoopt Heavy Lifting-Handling aan Sarens Group

DEURNE – Gosselin verkoopt de bedrijfstak Lifting & Handling van Heavy aan Samoco, lid van de Sarens Group. “Op deze manier zullen de klanten van Heavy Lifting & Handling vanaf 1 juni verder bediend worden door dezelfde contactpersonen die vanaf deze datum in dienst zullen zijn van Samoco”, klinkt het.

De Antwerpse Gosselin Group heeft voor zijn Logistics Division de laatste jaren sterk geïnvesteerd en ingezet op de afdeling Industrial Projects met onder meer de verwerving van de Stork site (100.000 m²) aan de Oosterweelsesteenweg in de haven van Antwerpen en de integratie van de Heavy Groep binnen de Gosselin Group.

Heavy zal zich blijven focussen op haar kernactiviteiten binnen de groep: uitzonderlijk vervoer & bevrachting , begeleidingen & vergunningen en het aanbieden van total solutions voor heavylifts en exceptionele lading en dit ondersteund vanuit Gosselin Group. Met deze transactie willen Gosselin en Heavy voor de industriële verhuizingen een sterkere samenwerking uitbouwen met de Samoco / Sarens Group.

Deze overname bevestigt de intenties van Samoco om de referentie te worden in de Belgische industriële montage- en verhuismarkt. Naast een ervaren team wordt er ook een elektrische 60T Ormig kraan overgenomen.

Gosselin, opgericht in 1930 en momenteel bestaande uit Gosselin Moving en Gosselin Logistics, telt meer dan 800 werknemers die meer dan 275 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.