Nieuws Antwerpen Gosselin Logistics investeert in nieuwe havenkraan aan Albertkanaal

Gosselin Logistics investeert in nieuwe havenkraan aan Albertkanaal

Gosselin Logistics investeert in nieuwe havenkraan aan Albertkanaal

Gosselin Logistics start met de opbouw van een nieuwe mobiele havenkraan voor haar terminal langs het Albertkanaal. Met deze investering wil het bedrijf uit Deurne nog meer inzetten op binnenvaart en het mobiliteitsprobleem op de weg aanpakken.

De nieuwe mobiele havenkraan heeft een radius van 51 meter en zal voornamelijk ingezet worden voor containers en breakbulk cargo. De Konecranes Gottwald Model 5 heeft een maximale capaciteit van 125 ton voor de zogenaamde heavy lifts en vormt een perfecte aanvulling op de bestaande kraan.

“Uiteraard heeft de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van onze kaaimuur een positieve impact op onze activiteiten. Gosselin blijft investeren in duurzame en ecologisch verantwoorde logistiek via de binnenvaart,” vertelt Marc Smet, ceo van de Gosselin Group. “We willen zoveel mogelijk de binnenvaart en multimodale oplossingen inzetten om de druk op onze wegen te verlichten en zekerheid te bieden aan onze klanten. Het aantal behandelde containers blijft immers stijgen.”

Gosselin werd in 1930 opgericht. Vandaag genereren de meer dan 800 werknemers meer dan 300 miljoen euro omzet. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.