Nieuws Antwerpen Goud en zilver voor Antwerpse tuinaannemers

Goud en zilver voor Antwerpse tuinaannemers

Goud en zilver voor Antwerpse tuinaannemers

duoHet tuinaannemingsbedrijf Duo Verde uit Brasschaat kreeg in de wedstrijd van “De Vlaamse tuinaannemer” van de professionele jury goud toegekend in de categorie “tuinen van 25 tot 1000 vierkante meter.” Cools Tuinaanleg uit Essen kreeg zilver in de categorie “Groen kleurt.”

De professionele Vlaamse tuinaannemers organiseren elk jaar in samenwerking met de VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing een wedstrijd waarin de meest originele tuinprojecten bekroond worden. Alle tuinaannemers kunnen voorstellen indienen die naderhand beoordeeld worden op aanleg en onderhoud. Een zeskoppige jury onder leiding van Ivo Pauwels bepaalt vervolgens de winnaars. Elke tuin werd verscheidene keren bezocht.

In de categorie tuinen van 250 tot 1000 vierkante meter kwam het bedrijf Duo Verde uit de bus. Duo Verde is opgezet door Jeroen Verheyen die samen met zijn jeugdvriend Frederick Van Driessche in Brasschaat projecten voor tuin- en landschapsarchitectuur begon uit te tekenen. Een recent aangelegde tuin in Merksem kreeg van de jury algemene lof en werd meteen ook bekroond met goud.

In de categorie “Groen kleurt” haalde Toon Cools zilver met zijn bedrijf Cools Tuinaanleg. Toon Cools specialiseerde in ecologisch aangelegde tuinen en haalde de prijs voor een onlangs ontworpen project in Essen.

Er was goud voor Arte Verde (Zottegem) in de categorie tuinen van minder dan 250 vierkante meter, goud voor Tuinen Bert Daenekindt (Moeskroen) voor tuinen meer dan 1000 vierkante meter en goud voor Guerill (Evergem) van Pieter Maes uit Evergem in de categorie Jong Talent.

De winnende projecten staan uitgebreid beschreven in de brochure “De Vlaamse tuinaannemer 2014/2015. Je vindt ze op www.tuinaannemer.be Je kunt er ook de databank van de Vlaamse tuinaannemers vinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.