Nieuws Antwerpen Goud voor kinderbijslagfonds van Attentia

Goud voor kinderbijslagfonds van Attentia

Goud voor kinderbijslagfonds van Attentia

investorsAlle business units van Attentia hebben het IIP label behaald. Dit is een mooie erkenning voor het personeels- en organisatiebeleid van het bedrijf. Met haar kinderbijslagfonds krijgt Attentia als eerste bedrijf in België nu evenwel ook nog een IIP Gold label.

Het Investors In People (IIP) label is een internationaal kwaliteitslabel voor bedrijven die ontwikkeling, opleiding, motivatie, communicatie en erkenning van hun medewerkers hoog in het vaandel dragen. Het feit dat alle bedrijfseenheden van Attentia dit label behaald hebben, toont aan dat Attentia zelf doet wat het naar haar klanten uitdraagt: het werknemersengagement centraal zetten in het personeels‐ en organisatiebeleid. Het Gold label is het hoogste niveau van kwaliteit dat een bedrijf bij een Investors In People audit kan behalen.  Nog geen enkel bedrijf in België had dit tot op heden behaald.

Attentia is een HR-dienstengroep die bedrijven, zelfstandigen en starters professioneel begeleidt in hun ontwikkeling. Het bedrijf biedt in dit opzicht een brede waaier aan HR-diensten aan. In een netwerk van 40 kantoren, verspreid over het hele land zijn zo’n 750 specialisten aan het werk. Attentia tekende verleden jaar voor een omzet van 80 miljoen euro.

“Een strategisch HR en well-being beleid, waarbij ingezet wordt op duurzaam werknemersengagement, is onontbeerlijk om de bedrijfsdoelstellingen te behalen en om  meer rendement te realiseren als bedrijf en als business unit,” zegt Freddy Bassens, directeur Attentia kinderbijslag.

De resultaten van de IIP audit bij Attentia overtuigen: de medewerkers waren positief over de erkenning, waardering en appreciatie die ze kregen van hun leidinggevende. Bovendien wisten ze perfect hoe hun job bijdroeg tot  de bedrijfsdoelstellingen en ze ervoeren hun ontwikkelings‐ en leermogelijkheden als een grote troef. Stuk voor stuk belangrijke criteria om het label te mogen ontvangen.

“Intern voelen onze medewerkers zich nog meer geapprecieerd, waardoor ze in de toekomst nog betere prestaties neerzetten in de dienstverlening naar onze klanten toe. Extern is het label een garantie voor sollicitanten en nieuwe werknemers dat ze in een goed bedrijf terechtkomen,” aldus Kristel Bracke, Directeur P en O.

Ondanks deze mooie erkenning blijft Attentia zich verder inzetten voor een nog beter HR en well-being-beleid. “Vanaf 2016 hanteert Investors in People een nieuwe standaard in functie van een nieuw strategisch plan. Alle business units van Attentia zullen opnieuw geëvalueerd worden en de lat zal hoger gelegd worden om het label opnieuw te krijgen. Enkel bedrijven en organisaties die gaan voor de extra mile zullen nog bekroond worden. Attentia wil zichzelf dus steeds blijven verbeteren want het zijn onze mensen die het verschil maken”, aldus Kristel Bracke.

Investors in People België is de licentiehouder van Investors in People in ons land en daarmee het aanspreekpunt voor bedrijven en organisaties die Investor in People willen worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.