Nieuws Antwerpen Gouverneur verbiedt indoor evenementen met meer dan 1.000 bezoekers

Gouverneur verbiedt indoor evenementen met meer dan 1.000 bezoekers

Gouverneur verbiedt indoor evenementen met meer dan 1.000 bezoekers

ANTWERPEN – Nu de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de uitbraak van het coronavirus als pandemie beschouwt, is de impact ook in onze regio stilaan duidelijk. Gouverneur Cathy Berx volgt het advies van de Federale Regering en besliste om een politiebesluit uit te vaardigen dat een verbod legt op alle indoor evenementen met meer dan 1.000 personen tot en met 31 maart.

Deze maatregelen moet situaties vermijden waarbij veel mensen samenkomen en zo de kans op een contact tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen te verminderen. Activiteiten in open lucht kunnen wel blijven doorgaan.

“Het allerbelangrijkste is dat we er allen samen voor moeten zorgen dat elke besmetting die we kunnen vermijden, ook moeten vermijden”, zegt Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx. “Het is essentieel dat we een razendsnelle verspreiding van het virus voorkomen. Ziekenhuizen die geconfronteerd worden met een toevloed van zeer ernstig zieke mensen en medisch personeel dat onder druk komt te staan, zal immers de optimale medische dienstverlening, en zo het gezondheidszorgsysteem in het gedrang brengen.”

Organisatoren van evenementen kunnen een uitzondering op het verbod aanvragen bij het lokale bestuur als ze menen dat het risico op besmetting ‘tot quasi nihil kan worden gereduceerd’. De criteria die daarbij worden gehanteerd zijn het aantal aanwezigen, de nabijheid van die aanwezigen, de duur, de beslotenheid van de ruimte, de leeftijdsmix van de aanwezigen, de haalbaarheid van de te nemen maatregelen en de noodzaak of uitstelbaarheid van het evenement.

Sportpaleis Group en Studio 100

Ook heel wat bedrijven hebben ondertussen de nodige maatregelen genomen en activiteiten en vergaderingen geannuleerd of digitaal georganiseerd. Verder nemen ook de onderwijs- en zorginstellingen de nodige maatregelen.

Sportpaleis Group heeft bij monde van ceo Jan Van Esbroeck laten weten dat er tot 31 maart geen concerten doorgaan in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Ook Studio 100 schrapt de voorstellingen in het Pop Up Theater in Puurs.

Het is niet ondenkbaar dat er de komende dagen en weken nog een strengere maatregel komt.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.