Nieuws Antwerpen GR-technics installeert mobiele verlichting Amoras werf

GR-technics installeert mobiele verlichting Amoras werf

GR-technics installeert mobiele verlichting Amoras werf

roefsGR-technics heeft zes lichtmasten geïnstalleerd op de Amoras-werf in de haven van Antwerpen. Amoras is de exploitant van een slib- en bergingssysteem voor afvalwater dat weggebaggerd wordt uit de Schelde. Om het verkeer met grote machines in alle omstandigheden veilig te laten verlopen moet de werf goed verlicht worden. “Het is vandaag relatief vroeg donker. Dan zorgen onze lichtmasten voor duidelijke zichtbaarheid op alles wat er gebeurt,” zegt zaakvoerder Gunter Roefs. “Vandaag staan er zes masten. Er komen er later nog enkele bij.”

GR-technics uit Beerse verkoopt en verhuurt mobiele verlichting en tijdelijke cameramasten voor zowel festivals en events als voor bouwwerven en industriële toepassingen. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door Gunter Roefs en kent dankzij het vertrouwen van een aantal toonaangevende klanten in de bouwsector, de evenementenbusiness en de beveiliging een sterke groei. Voor dit jaar wordt een omzet gebudgetteerd van zowat 1 miljoen euro.

“Ik startte in 2005 met iets wat in België nog niet bestond: de verhuur van mobiele lichtmasten. Het gebruik van mobiele lichtmasten was in Nederland al erg ingeburgerd, vooral voor infrastructuurwerken en de bouw. Onze klanten waren aanvankelijk de grotere verhuurbedrijven in Nederland, waar de markt trouwens helemaal anders is als hier in België. Als Belgische bouwfirma’s mobiele verlichting voor vijf maanden moeten huren, gaan ze die makkelijk zelf bij ons aankopen. In Nederland zijn er echter speciale budgetten voorzien in aanbestedingen voor de inhuur van materiaal voor bouwwerven. Daar zal men dus eerder huren. Aanvankelijk was de Nederlandse markt goed voor 80 procent van onze omzet. Ondertussen kwam ook onze business in België op gang, toen onze opdrachtgevers op buitenlandse beurzen en werven ontdekten hoe onze noorderburen omgingen met mobiele verlichting”, vertelt Gunter Roefs.

GR-technics ontwikkelt en assembleert al van bij haar oprichting een eigen productlijn aan lichtmasten onder het merk: StaLiCo. “Onze lichtmasten van StaLiCo zijn compact en solide opgebouwd en schuiven uit tot een lichttoren van acht meter hoog. Zo kan één lichtmast makkelijk een bouwterrein van 2500 m² verlichten, maar als er accenten moeten gelegd worden, of als de werkzaamheden een grotere lichtsterkte vereisen, kunnen bijkomende exemplaren geleverd worden. Voor voegwerken bijvoorbeeld is meer lux nodig. De lichtsterktes van onze lichtmasten, het aantal masten per werf of festival, het kan allemaal volledig op maat uitgewerkt worden.”

“Lichtmasten kunnen makkelijk met camerabewaking gecombineerd worden, waardoor er niet alleen een goede zichtbaarheid gegarandeerd is, maar ook de veiligheid op de werf of het festivalterrein toeneemt aangezien op die manier ook vandalisme of diefstal afgeschrikt wordt. De camera’s worden niet door ons bijgeleverd. Onze klanten, de beveiligingsbedrijven, monteren zelf hun specifieke camera, software met meldkamer in onze systemen. De vraag neemt sterk toe. Zo produceren wij alle cameramasten voor Securitas, Protectas Zwitserland, DNCS uit Gierle en MoviSys. Vanaf dit jaar worden ook onze cameramasten aangeboden aan Boels, de grootste verhuurder van Europa. Zij boren vooral de markt in Nederland en Duitsland aan. We bouwen zo’n 280 licht- en cameramasten per jaar, en zullen dit jaar nog onze 1.000ste StaLiCo halen.”

GR-technics zet in op groei en innovatie. “Ten opzichte van vorig jaar verdubbelden we onze omzet. Om een bedrijf stabiel te houden in deze turbulente tijden, zetten we in op innovatie. Zo ontwikkelden we een hybridesysteem waarbij onze licht- en cameramasten gedurende 30 dagen met 50 liter diesel autonoom kunnen werken op een terrein zonder stroomvoorzieningen. Het prototype is net klaar, en we verwachten dat we er einde deze maand mee de markt op kunnen.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.