Nieuws Antwerpen Graanmarkt 13 is halvefinalist The Star of Belgian Cuisine

Graanmarkt 13 is halvefinalist The Star of Belgian Cuisine

Young Master Xavier Van Hecke.

Graanmarkt 13 is halvefinalist The Star of Belgian Cuisine

The Star of Belgian Cuisine wordt voor de zesde keer georganiseerd door Mastercooks Pierre Wynants en Frank Fol. Bij de vier aangekondigde halvefinalisten zit ook het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13, waarvoor de jonge chef Xavier Van Hecke met een team deelneemt met coach Seppe Nobels.

Samen met drie andere restaurants is Graanmarkt 13 nu geselecteerd om deel te nemen aan de halve finale van de wedstrijd The Star of Belgian Cuisine, die om de twee jaar georganiseerd wordt. Voor Graanmarkt 13 nemen Xavier Van Hecke (chef), Bodhi Van Loon (hulpchef), Hannes Lefevre (sommelier) en Seppe Nobels (coach) deel. De jury die uiteindelijk de winnaar zal aanduiden, bestaat uit 10 topchefs, onder wie Mastercooks Pierre Wynants, Frank Fol en René Mathieu.

“We willen het Belgisch culinair erfgoed promoten en versterken, met respect voor lokale en gezonde ingrediënten. Al veertig jaar lang dragen we onze kennis over aan jonge chefs om een volgende generatie topchefs voor te bereiden”, zegt Pierre Wynants, organisator en juryvoorzitter van The Star of Belgian Cuisine.

Graanmarkt 13 is een gerenommeerd restaurant in Antwerpen met topchef Seppe Nobels aan de leiding. Het restaurant viel al eerder in de prijzen, want het won in 2015 de prijs ‘Best Vegetable restaurant 2015 of Flanders’. Het concept van Graanmarkt 13 is opgebouwd rond het verlagen van de ecologische voetafdruk. Seppe Nobels gaat dan ook steeds op zoek naar nieuwe lokale adressen om meer in te spelen op een duurzame maatschappij.

De halve finale en de finale zelf vinden plaats in Anderlecht op zondag 31 januari. Het winnende team zal België vertegenwoordigen op de Europese finale van de Global Chefs Challenge en maakt het kans om door te stoten naar de internationale finale in Abu Dhabi in 2022.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.