Nieuws Antwerpen Gratis coaching voor Antwerpse handelaars en horecaondernemers

Gratis coaching voor Antwerpse handelaars en horecaondernemers

Gratis coaching voor Antwerpse handelaars en horecaondernemers

ANTWERPEN – Als extra ondersteuning tijdens de coronacrisis wil de stad Antwerpen haar gratis starterscoaching toegankelijk maken voor álle handelaars en horecaondernemers. Zo kan ook wie al langer een zaak heeft, professioneel advies krijgen. Tot nader order vindt de coaching via videocall of telefonisch plaats. De stad ondersteunt ook initiatieven die de digitale bereikbaarheid van lokale handels- en horecazaken verhogen en promoten. De uitbreidingsmaatregel geldt tot eind 2020.

Sinds 2016 biedt de stad startende handelaars en horecaondernemers gratis coaching aan. Geleidelijk aan werd het aanbod uitgebreid. Momenteel zijn er negen coachingsessies, waaruit wie zich inschrijft er twee kan kiezen. Zo staan nu kostenbeheer, marketingstrategie, sociale media, winkelinrichting, verkoopstraining, onderhandelen met leveranciers en innovatie op het programma.

In het kader van de coronacrisis heeft het stadsbestuur beslist de gratis coaching tot 31 december 2020 uit te breiden. Niet enkel starter kunnen er terecht, maar álle handelaars en horecaondernemers. De stad ondersteunt met deze coaching eveneens ondernemers met een initiatief om de digitale bereikbaarheid van lokale handels- en horecazaken te verhogen en te promoten, zoals een gezamenlijke webshop.

Schepen voor Middenstand Koen Kennis: ”De coronacrisis raakt alle handelaars en horecaondernemers. Het zijn onzekere tijden, waarin veel ondernemers kampen met verschillende vragen en uitdagingen. Om in te kunnen spelen op de huidige en toekomstige veranderingen, is elke vorm van ondersteuning die ze kunnen krijgen welkom. Vandaar dat we als stad het initiatief nemen om de starterscoaching naar de hele sector uit te breiden.”

Deze uitbreiding wordt nog ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraad van 27 april.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.