Nieuws Antwerpen Greenwall is verkozen tot mini-onderneming in provincie Antwerpen

Greenwall is verkozen tot mini-onderneming in provincie Antwerpen

Greenwall is verkozen tot mini-onderneming in provincie Antwerpen

ANTWERPEN – Vlajo wil talent creatief ontwikkelen en daagt daarom leerlingen uit het secundair onderwijs uit om een Vlajo Mini-onderneming op te richten. Voor de loop van één schooljaar runnen jongeren in kleine teams een eigen bedrijfje. In het nieuwe Provinciehuis verdedigden zes Antwerpse miniondernemingen hun businessconcept in de vorm van een spannende wedstrijd. Uiteindelijk werd Greenwall verkozen tot mini-onderneming van de provincie Antwerpen.

De jury, die bestond uit experten van de provincie Antwerpen, BNP Paribas Fortis, Voka, Deloitte, Stad Antwerpen en Vlajo Hoger Onderwijs, stelde de deelnemende teams kritische vragen.

Winnaar Greenwall bestaat uit leerlingen 5 economie van het Koninklijk Lyceum Antwerpen. Ze pakken het probleem van luchtzuiverheid aan in hun stadsschool en bedachten een irrigatiesysteem met zuiverende planten om aan de muur te hangen. Ze werkten hiervoor samen met de leerlingen van STEM en die van het tweede middelbaar binnen het vak techniek. Hun ambitie reikt ver. Ze willen van elke school een groene, zuivere school maken.

Greenwall nam het tijdens deze Antwerpse finale op tegen:

  • 7Concrete van Sint-Lievenscollege Antwerpen – handgemaakte betonnen decoratieve schalen
  • Cofent van Mater Salvatorisinstituut Kapellen – ecologische koffie en bemesting afkomstig van de schil van koffiebonen
  • Ex-Straw-Dinary van College Hagelstein Sint-Katelijne-Waver – herbruikbare rietjes voor minder plastic in de oceanen
  • QweaR van PiusX Antwerpen – kleding die elke dag een positieve quote weergeeft via een QR-code
  • REtui van Koninklijk Lyceum Antwerpen – handgemaakte etuis van reststoffen i.s.m. een verzorgingstehuis

Dit schooljaar nemen maar liefst 216 Antwerpse teams deel aan het programma Vlajo Mini-ondernemingen, een initiatief van Vlajo en wordt ondersteund door de Provincies, Voka en BNP Paribas Fortis.

Greenwall mag op 6 mei deelnemen aan de Vlaamse finale in Brussel. Of Greenwall ook de Vlaamse eer mag verdedigen eind juli tijdens de Europese finale in Portugal komen we op 9 mei tijdens de Vlajo Awards in Walibi te weten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.