Nieuws Antwerpen Greif heeft Van Leer nog niet kunnen doen vergeten

Greif heeft Van Leer nog niet kunnen doen vergeten

Greif heeft Van Leer nog niet kunnen doen vergeten

greifVan Leer is als firmanaam in het Lierse ongetwijeld nog blijven hangen. De vatenproducent is ondertussen echter al enkele jaren in handen van de Amerikaanse groep Greif. De van oorsprong vroegere Standard Drum & Barrel Company is ingebracht in een sterk gestructureerde groep die een internationaal georiënteerde strategie uittekent.

In Lier werden al in 1929 de eerste vaten gemaakt. Het bedrijf kwam in 1934 in handen van de Nederlandse groep Van Leer die in de Pallieterstad vooral cylinders voor vloeibare gassen ging maken en tanks voor huishoudelijk en industrieel gebruik. Op het moment dat de vraag naar gasflessen en tanks in elkaar stuikte schakelden de Nederlanders over op stalen en plastic vaten. In 2001 werd Van Leer Industrial Packaging overgenomen door de Amerikaanse groep Greif uit Delaware. Die behoort met zijn 16.000 werknemers tot de grootste vatenproducenten van de wereld.

Greif werft in dit opzicht in Lier enkele mensen aan. Het bedrijf draait voluit en wil zijn personeelsbestand aanhouden. “Het gaat goed”, zegt zaakvoerder Dries Leysen. “De vraag naar vaten op de markt is bevredigend. Wij onderkennen een voorzichtige heropleving van de conjunctuur.”

De Amerikaanse vatenproducent heeft immers net als iedereen de gevolgen van de financiële crisis moeten ondergaan. “Maar de neergang heeft bij ons niet erg lang geduurd. 2008 was heel even moeilijk maar we zijn er als groep ook heel snel weer uitgekomen. Vandaag kunnen we een verhoogd tempo aanhouden.”

In Lier worden stalen en plastic vaten geproduceerd voor de chemie, de farma en de voedingsindustrie. Er worden zo’n 80 mensen tewerkgesteld. Lier werkt binnen een langetermijnplanning met de zusteronderneming in Gent die enkel grote stalen vaten produceert. In de portefeuille van Greif steekt ook nog een fabriek in Rumbeke die dan weer gespecialiseerd is in de herconditionering van eerder gebruikte vaten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.