Nieuws Antwerpen Grenke opende kantoor in Antwerpen

Grenke opende kantoor in Antwerpen

Grenke opende kantoor in Antwerpen

grenkeHet Duitse leasingconcern Grenke heeft een eigen kantoor geopend in Antwerpen. Grenke is een specialist in het leasen van IT-apparatuur. “De IT-wereld is permanent in beweging. Nogal wat ondernemingen geven er daarom de voorkeur aan om hun IT te leasen in plaats van te kopen”, zegt kantoordirecteur Melvin Buysse. “Op die manier kunnen ze ook altijd over de modernste apparatuur beschikken.”

Grenke is al sinds 1978 operationeel vanuit het Duitse Baden-Baden. Het bedrijf is er gegroeid vanuit de leasing van kantoorapparatuur. Met een omzet van vandaag 1 miljard euro en 600 personeelsleden werd een netwerk uitgebouwd over nagenoeg heel West-Europa. Het bedrijf doet ook aan financiering en aan factoring. In 2006 werd een eigen kantoor geopend in Brussel. Dit jaar werd aan de General Lemanstraat in Berchem een Antwerpse vestiging opgestart.

Voor een bedrijf is het niet altijd even makkelijk om een geschikte locatie te vinden in een nieuwe stad. In de zoektocht naar een geschikt pand in Antwerpen liet Grenke zich bijstaan door de locatiemanagers van stad Antwerpen. Melvin Buysse, manager bij Grenke komt oorspronkelijk uit Vlaams-Brabant en is niet echt vertrouwd met Antwerpen. In zijn zoektocht naar een geschikt pand nam hij daarom contact op met de Investdesk van de stad Antwerpen. “Bereikbaarheid is zeer belangrijk, zowel voor mij als voor onze leveranciers. Een kantoor openen in de binnenstad was geen optie, omdat je daar nergens je auto kwijt kan. Nu zitten we in Berchem, vlak aan de ring in een groot gebouw dat we delen met andere bekende bedrijven. We hebben een mooi kantoor op de vijfde verdieping en er is voldoende parking gelegenheid.”

Naast parkeermogelijkheden en bereikbaarheid, zijn er ook andere criteria die bij ondernemers hoog op het verlanglijstje staan. Bij Investdesk worden drie items aangeduid: :“je hebt vooreerst de grote bedrijven, die parameters zoals bereikbaarheid, parkinggelegenheid en het imago van het gebouw belangrijk vinden. Vervolgens heb je de startende ondernemers die vooral op zoek zijn naar panden met een lage kostprijs. En ten derde heb je creatieve bedrijven die mikken op industriële gebouwen die er wat specialer uitzien, creativiteit toelaten of in een creatieve omgeving gelegen zijn.”

De juiste locatie zoeken kost tijd en geld en dat is precies wat de meeste bedrijven niet hebben. Vanuit de Investdesk werd een lijst opgemaakt van geschikte panden. De Antwerpse vastgoedkantoren assisteerden daarbij. Grenke koos daaruit een pand in Berchem dat makelaarskantoor Anker 18 had voorgedragen.

Grenke geeft zichzelf pakweg vijf jaar de tijd om het Antwerpse kantoor uit te bouwen tot een vaste schakel in de internationale keten. Op termijn zullen aan de Generaal Lemanstraat zo’n 7 bedienden aan de slag zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer