Nieuws Antwerpen Groene faillissementscijfers voor arrondissement Antwerpen

Groene faillissementscijfers voor arrondissement Antwerpen

Groene faillissementscijfers voor arrondissement Antwerpen

ANTWERPEN – De faillissementscijfers voor arrondissement Antwerpen kleuren opnieuw groen in april. En ook de jaarbalans oogt weer positief. Dat blijkt uit de faillissementsbarometer van Graydon.

In april 2019 gingen 968 bedrijven in België failliet, een stijging van 11,7% in vergelijking met april 2018. Zowel in het Vlaamse (+ 4,94%), het Waalse (+ 30,62%) als het Brussels Hoofdstedelijk gewest (+ 7,36%) gaan de faillissementscijfers de hoogte in.

Eric Van den Broele, senior manager research and development bij Graydon: “Het effect van de nieuwe insolventiewetgeving waarbij ook de vrije beroepers en vzw’s als onderneming worden gedefinieerd, is duidelijk. De stijging van het aantal faillissementen is in april immers in belangrijke mate aan hen toe te schrijven. In de eerste vier maanden van dit jaar werden 85 faillissementen van vrije beroepen uitgesproken en gingen er 84 vzw’s over de kop.”

Toch is het negatieve Vlaamse cijfer niet te wijten aan de Antwerpse resultaten. In provincie Antwerpen daalde in april het aantal faillissementen naar 138, een daling van 13,11% in vergelijking met april 2018. In arrondissement Antwerpen waren er 84 uitspraken (- 9,68%), in arrondissement Mechelen 20 (- 13,04%) en in arrondissement Turnhout (- 22,73%).

Jaarbalans nipt in het groen

Over de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 3.952 Belgische bedrijven failliet gegaan, ofwel 3,67% meer dan over dezelfde periode vorig jaar. Het aantal faillissementen in het Vlaamse Gewest (1.962) is in de periode januari-april toegenomen met 11,04%.

Provincie Antwerpen doet wel beter dan het Vlaamse gemiddelde. Zo werden in de provincie 2,88% meer faillissementen uitgesproken dan in dezelfde periode vorig jaar met 134 uitspraken in Turnhout (+ 7,20%) en 77 in Mechelen (+ 14,93%). De cijfers van arrondissement Antwerpen kleuren dan weer nipt groen met 432 uitspraken, wat overeenkomt met een daling van 0,23%.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.