Nieuws Antwerpen Groene pionier Ecover Belgium groeit verder door

Groene pionier Ecover Belgium groeit verder door

Groene pionier Ecover Belgium groeit verder door

ecoverecoverGroen is vandaag een onmiskenbaar sterke leiddraad. De hele maatschappij raakt stilaan doordesemd van de noodzaak tot duurzaamheid. De producent van ecologisch verantwoorde producten Ecover is in dit opzicht is al meer dan 35 jaar een heuse trendsetter. Het kleine bedrijf uit Malle is vandaag uitgegroeid tot een heuse internationale groep. Ecover Belgium blijft ondertussen wél een stevige hoeksteen. Met een omzet van 21 miljoen euro kon het bedrijf zijn marktpositie onverminderd versterken.
Ecover is daarbij een onderdeel van de Noorse investeringsmaatschappij Skagen Group.

Ecover
ontwikkelt en produceert doeltreffende was- en reinigingsmiddelen en verzorgingsproducten op basis van plantaardige ingrediënten en slimme wetenschap. Het avontuur begon als een initiatief van Frans Bogaerts, een van de eerste ecopioniers. Hij had als specifiek doel fosfaten uit wasmiddelen te weren. Zo wou hij iets doen aan de vervuiling van het oppervlaktewater. Hij ontwikkelde een fosfaatvrij waspoeder dat al snel een succes werd en te vinden was in de rekken van natuurwinkels in heel Europa.

In 1989, tien jaar na de oprichting, zette Ecover ook de stap naar de detailhandel en de supermarkten. Nadat Ecover in 1991 werd overgenomen door de Scandinavische zakenman Sørensen, bouwde het in Malle de allereerste ecologische fabriek ter wereld. In 2007 volgde een tweede productie-eenheid in Boulogne-sur-Mer, in Chicago kwam er een derde. De producten worden onderhand verdeeld in 39 landen als ecologisch alternatief voor conventionele merken.

Ecover Belgium tekende verleden jaar voor een bedrijfsresultaat van 435.000 euro. Dit was volgens de jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank zowat 30% beter dan in 2013.

Ecover wordt vandaag aangestuurd door ceo Philip Malmberg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.