Nieuws Antwerpen Groep Beerens breekt met VW

Groep Beerens breekt met VW

Groep Beerens breekt met VW

beerensDe groep rond de Antwerpse investeerder Erwin Beerens verkoopt zijn VW-garages aan D’Ieteren. Beerens is buiten Brussel de grootste dealer van Volkswagen. Invoerders houden er niet van als dealers té groot worden, heeft Erwin Beerens ooit gezegd.

Erwin Beerens heeft de deal in een gesprek met de krant De Tijd bevestigd. Alleen zou er nog altijd geen definitieve goedkeuring zijn van de mededingingsautoriteiten. Door de overname wordt de importeur D’Ieteren immers ook verreweg de grootste dealer van VW in de hele regio Brussel-Antwerpen. D’Ieteren heeft zich historisch opgewerkt als dealer voor de VW-merken VW, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley en Lamborghini. De aandelen van het bedrijf zijn genoteerd op de Brusselse beurs.

Beerens verkoopt in de transactie zijn vijf VW-garages in Antwerpen (nabij de Noorderlaan), Mol, Geel, Wijnegem en Overijse. Jaarlijks worden er 3.500 nieuwe VW’s verkocht. De VW-concessies van D’Ieteren in het Brusselse tekenen voor 10.000 wagens per jaar.

Het akkoord tussen D’Ieteren en Beerens heeft uitdrukkelijk slechts betrekking op de VW-concessies. Alle andere activiteiten blijven binnen de groep. De topholding rond Erwin Beerens, Het Beste Brood omvat in dit opzicht:
* concessies Opel en Nissan.
* B2 Cars: tweedehandsauto’s
* Leasense: leasing
* Belcar en Quadriga: dienstverlening aan leasebedrijven en professionelen.
* Beerens Classic: de handel in oldtimers
* Smart Repair: garagewerken.

De holdingmaatschappij Het Beste Brood is een historisch overblijfsel van de natuurvoedingszaak waaruit de Groep Beerens ooit is gegroeid. Vader Beerens was destijds aan de slag als warme bakker. Hij schakelde later om op een industriële bakkerij en bouwde een groothandel in voedingswaren uit. Zoon Erwin verkocht de zaak aan een internationale groep en nam in 1994 de failliete groep Antwerpse Automobielmaatschappij over. Van daaruit bouwde hij zijn netwerk uit van garages en aanverwante ondernemingen.

Het Beste Brood tekent vandaag voor een omzet van 302 miljoen euro (boekjaar 2012).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.