Nieuws Antwerpen Groep Bolckmans kwam versterkt uit de crisis

Groep Bolckmans kwam versterkt uit de crisis

Groep Bolckmans kwam versterkt uit de crisis

bolckmansDe Groep Bolckmans heeft een flink gevuld orderboek. Het bedrijf draait op twee pijlers rond projectontwikkeling en is aan de afwerking toe van verscheidene grote sites. De onderneming uit Schoten zit al meer dan 30 jaar in de markt en heeft ook de crisis het hoofd geboden.

Herman Bolckmans richtte zijn bedrijf op in de jaren zeventig en deed aanvankelijk zowel aan industriebouw en als aan residentiële nieuwbouw. Zo’n 17 jaar geleden werd Bolckmans Industriebouw evenwel afgesplitst van de groep en verkocht aan een Nederlandse investeerder. Sindsdien gaat de Groep Bolckmans door op een eigen koers.

Zoon Ronny heeft inmiddels het dagelijks beleid overgenomen van vader Bolckmans en bouwt de groep verder uit. Het bedrijf overkoepelt vandaag zo’n 17 verschillende vennootschappen. “Wij zetten projecten op voor de bouw van industriële loodsen, opslaghallen, bedrijfsgebouwen, KMO-units en kantoren”, zegt Ronny Bolckmans. “Wij hadden de crisis zien aankomen doch we werden er niet uitermate hard door geraakt. Vooral de ontwikkeling van kleine KMO-units bleef al die jaren goed lopen. Op het vlak van grote industrieprojecten ging het effectief wat moeizamer. De laatste maanden zagen we ook in die markt een verbetering inzetten.”

De Groep Bolckmans heeft vandaag oa. in de Transportzone langs de autoweg 30.000 vierkante meter aan industriële hallen en kantoren te huur. “Het zijn heel interessante gebouwen voor logistieke activiteiten of productie. Ook in de haven van Antwerpen komen binnen afzienbare tijd 30.000 vierkante meter vrij.”

Nog opmerkelijk: de Groep Bolckmans blijft bij een eventuele verhuur ook instaan voor het onderhoud en het beheer van de gebouwen en de terreinen. Het bedrijf heeft in dit opzicht zo’n 720.000 vierkante meter in portefeuille.

De projectontwikkeling rond residentieel vastgoed deed het al die tijd eveneens vrij goed. “Wij tekenden verscheidene grote sites uit. Dat vergt nogal wat tijd. Zeker om de nodige vergunningen los te krijgen. In dit opzicht hebben we onlangs de vergunningen bijeen gekregen om in Sint Niklaas een project van 210 residentiële units te ontwikkelen. Het heeft ons vijf jaar gekost maar we zijn er trots op dat we nu zowel woningen als appartementen kunnen aanbieden aan geïnteresseerde investeerders.”

De Groep Bolckmans stelt 8 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.