Nieuws Antwerpen Groep De Meyer gaat ondanks crisis voluit

Groep De Meyer gaat ondanks crisis voluit

Groep De Meyer gaat ondanks crisis voluit

De Meyer uit Temse heeft zich drie jaar na de verhuis uit Sint Niklaas helemaal ingewerkt in zijn nieuwe omgeving op De Zaat. De onderneming draait voluit. “Wij werken op verscheidene orders die ons nog zeker twee jaar bezig zullen houden”, zegt zaakvoerder Frank De Meyer. “Dit neemt niet weg dat de crisis hoe dan ook merkbaar is. Onze klanten aarzelen.”

De Groep De Meyer heeft een sterke reputatie opgebouwd. Het bedrijf is gespecialiseerd in projectgericht maatwerk en in mechanica. “Wij spitsen ons toe op machinebouw, draai- en freeswerk, plaatconstructies, laswerken, engineering en automatiseringsopdrachten” zegt Frank De Meyer die samen met zijn broer Dirk en productiedirecteur Luc Beniers de firma leidt. “Het hart van onze onderneming is het constructie-atelier dat we uitgerust hebben met de meest moderne machines.”

De groep runt daarnaast ook een service-afdeling die diverse on-site opdrachten kan uitvoeren bij de klanten zelf. Het gaat dan om preventief onderhoud, acute herstellingen, revisies, machining en welding, laseruitlijningen, droogijsreinigingen, staalbandtechnieken enz.

“Hoe moeilijker de opdracht, hoe liever”, zegt Frank De Meyer. “Wij hebben toegewijd personeel dat de meest onvoorstelbare opdrachten aankan. De mechanica van indrukwekkend grote bruggen en sluizen, industriêle liften, pompen enz. Wij werken zowel voor de petrochemie, de farma, de auto-industrie, de bouw, de papiernijverheid enz.”

Vooral de technische uitbouw van het constructie-atelier is indrukwekkend. De Meyer beschikt over een nieuwe brandsnijmachine met een bijzonder groot snijbereik die tevens de lasnaadvoorbereiding en een buizensnijder integreert. Er staan verder schaar- en plooimchines opgesteld, spuit- en straalcabines, draaibanken, freesmachines enz. De Meyer beschikt tevens over een eigen lasardeling.

De Groep De Meyer is nog altijd een familiebedrijf. Er werken 80 personeelsleden. Verleden jaar werd een omzet bijeengeerkt van 12 miljoen euro. “Voor de komende weken zit ons orderboek nog mooi vol. We werken effectief op enkele projecten die tot ver in 2014 lopen. Maar er mogen nog altijd nieuwe bestellingen binnenkomen. We kunnen ze best aan. Alleen voelen we inderdaad dat onze klanten aarzelen en hun investeringsbeslissingen uitstellen. Dit is crisis, juist. Maar wie vandaag investeert kan morgen meer rentabiliteit halen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.