Nieuws Antwerpen Groep Heylen en AG vinden elkaar in logistiek vastgoed

Groep Heylen en AG vinden elkaar in logistiek vastgoed

Groep Heylen en AG vinden elkaar in logistiek vastgoed

agtheAG Real Estate en de Groep Heylen hebben een joint venture opgezet die zal investeren in logistiek vastgoed in België en in Nederland. Het bestaande logistieke vastgoed van Groep Heylen zal de basis vormen voor de portefeuille van de vennootschap AG Heylen Warehouses. AG Heylen Warehouses zal geen vastgoed ontwikkelen; dit blijft de specialiteit van Groep Heylen. Voor de groei zal de portefeuille voornamelijk rekenen op de markt- en productkennis van Groep Heylen. Binnen de joint venture ligt het gebouwenbeheer bij Groep Heylen, de administratie wordt gezamenlijk gevoerd.

Voor AG Real Estate vormt dit de eerste investering in logistiek vastgoed in Nederland, een markt waar AG Real Estate tot op heden nog niet actief was. Deze investering kadert in de strategie naar een diversificatie van haar portefeuille. Logistiek vastgoed vormt een belangrijke activa klasse. Met dit nieuw partnership wordt Nederland naast Frankrijk en België de derde markt in logistiek vastgoed voor AG Real Estate.

Ook voor Groep Heylen vormt dit een strategisch partnership die het mogelijk maakte om haar groei te bestendigen en zelfs te versnellen. De ambitie van de joint venture bestaat erin te groeien naar een portefeuille van minstens 500 miljoen euro aan activa in Nederland en België. De logistieke poort van Europa, waartoe België en Nederland behoren, kent nog voldoende groeipotentieel, waarbij de voornaamste volumegroei zal plaatsvinden in Nederland.

De joint venture zal onmiddellijk een portefeuille met een totale omvang van 210.000 m² kwalitatieve logistieke gebouwen hebben, die zich stuk voor stuk op logistieke hotspots bevinden:
• Roosendaal (NL) 41,600 m²
• Venlo (NL) 83.400 m²
• Brugge: 15,300 m²
• Antwerp East Port: 43,700 m²
• Herentals: 26,000 m²

Deze gebouwen zijn verhuurd voor lange termijn, goed voor een investeringswaarde van ongeveer 160 miljoen euro, waarvan 125 miljoen in Nederland.

De sites VE-Commerce te Venlo, Agora 21 te Roosendaal-Halderberghe en Antwerp East Port te Grobbendonk, bieden samen nog een totaal ontwikkelingspotentieel met een omvang van 230.000 m² gebouwoppervlakte. Door hun krachten te bundelen wensen beide bedrijven de ontwikkeling van deze strategische grondposities te versnellen.
VE-Commerce campus geniet van een unieke ligging op de Trade Port Noord te Venlo. Hier wordt momenteel gebouwd aan het nieuwe 66.000 m² tellende Europees Distributie Centrum (EDC) voor het kleding concern PVH (o.a. Tommy Hilfiger, Calvin Klein, etc.). De campus heeft daarnaast een potentieel van een extra 80.000 m²

Antwerp East Port huisvest vandaag twee belangrijke logistieke spelers Bleckmann actief in fashion & lifestyle omnichannel logistiek en Sumitomo. Het terrein biedt nog een potentieel voor 75.000 m² extra logistieke ruimte waarvan er reeds 10.000 m² op risico zullen gebouwd worden de komende maanden. Met een ligging langs de E313 en de directe toegang tot het Albertkanaal dankzij de aanwezigheid van een full operating inlands containerterminal van DPWorld vormt Antwerp East Port een bimodale logistieke hotspot in het verlengde van de Antwerpse haven.

De logistieke campus Agora 21 gelegen te Roosendaal-Halderberghe situeert zich op een prominente zichtlocatie langs de snelweg A17 centraal gelegen tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam en kan nog gebruikers ontvangen van 10.000 m² tot 70.000 m².

“Dit partnership kadert volledig met de waarden van de onderneming: “Responsible & Creative Together”, we zoeken naar partnerships met bedrijven met dezelfde ambitie. Creativiteit is een waarde die ook Groep Heylen hoog in het vaandel draagt, de realisaties van hun logistieke gebouwen zijn daar de stille getuige van. Met een combinatie van de wendbaarheid van een onderneming als Groep Heylen met de slagkracht van een groep als AG Real Estate zijn we ervan overtuigd dat dit tot verder successen zal leiden” aldus Serge Fautré, ceo van AG Real Estate.

“Groep Heylen gelooft sterk in het concept logistieke campus ontworpen als een zogenaamd “collaborative warehouse”. Deze campus beantwoordt aan de toenemende behoeften van klanten aan flexibiliteit en de vraag om zowel analoge als digitale logistieke processen te kunnen combineren. De omvang van 100.000m² of meer aan magazijnoppervlak op begane grond zorgt voor voldoende ruimte om binnen het gebouwvolume de nodige flexibiliteit te bieden die door de toegenomen volatiliteit wenselijk is” aldus Wim Heylen, Executive Chairman van Groep Heylen.

AG Real Estate, een 100 % dochteronderneming van AG Insurance, is actief in verschillende
domeinen binnen de vastgoedsector: Investment, Development, PPP & Real Estate Finance en ook, via haar dochter Interparking, Car Park Management. AG Real Estate beheert, voor eigen rekening en voor rekening van derden, een portefeuille van om en bij de 6 miljard euro.
AG Real Estate telt meer dan 250 medewerkers met uiteenlopende profielen en competenties.
Om en bij de 2 300 personen zijn tewerkgesteld in het beheer van parkings in 9 Europese landen.

De Groep Heylen investeert op innoverende wijze in ondernemingen en gebouwen. Daarin zoekt het bedrijf steeds naar een creatieve meerwaarde op architecturaal, ecologisch, economisch, maatschappelijk en technologisch gebied. De Groep Heylen heeft zijn historische wortels in de Kempen, maar ontwikkelde intussen activiteiten in gans België, Nederland en Duitsland.
Groep Heylen is gespecialiseerd in het ontwikkelen van semi-industriële bouwprojecten. Architecturale meerwaarde, multifunctionaliteit en duurzaamheid zijn de belangrijkste uitgangspunten in de vastgoedstrategie van Groep Heylen. Een doordachte aanpak zorgt voor een efficiënt bouwproces.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.