Nieuws Antwerpen Groep Ivens groeide mee met expansieve petrochemie

Groep Ivens groeide mee met expansieve petrochemie

Groep Ivens groeide mee met expansieve petrochemie

ivensDe snelle groei van de petrochemie in de haven van Antwerpen is ook de doorbraak geweest voor het metaalbedrijf Ivens. De Groep Ivens is al die jaren mee gegroeid met de expansie van grote multi’s als Exxon, Total, Lanxess, Vopak of Bayer. “Wij hebben tientallen opslagtanks, ketels en waterzuiveringssystemen gebouwd”, zegt directeur-zaakvoerder Peter Vandeperck. “We gaan ondertussen nog altijd onverminderd door. De nieuwbouw is vandaag iets zwakker maar door onze onderhoudscontracten hebben wij de handen vol.”

De Groep Ivens is gegroeid uit het metaalbedrijf van overgrootvader Leon Ivens uit Kapellen. Zijn zoon Ward en zijn kleindochter Greet hebben snel ingepikt op de komst van zoveel multinationale chemiebedrijven die allemaal opslagtanks en ketels nodig hadden. Het bedrijf werd destijds overgeplaatst van Kapellen naar Antwerpen aan de Noorderlaan. Greet Ivens is de tante van Peter Vandeperck. Het bedrijf is nog steeds in familiehanden.

De groep is vandaag opgesplitst in drie eenheden die als Ivens Construction, Ivens Transport+ Cranes en Ivens Civil Construction in dezelfde branche actief zijn. “Ivens Civil Construction is ons jongste kind”, zegt Peter Vandepeck. “Bij de bouw van opslagtanks moeten bv. ook fundamenten gegoten worden. Wij deden tot nog toe een beroep op toeleveranciers maar omdat wij tot de vaststelling kwamen dat wij die opdrachten ook zelf konden uitvoeren hebben we een nieuwe divisie binnen de groep opgezet.”

De groep tekende verleden jaar voor een omzet van liefst 62 miljoen euro. De drie ondernemingen stellen zo’n 200 mensen tewerk. De firma heeft gouden jaren gekend en nagenoeg de hele Scheldelaan in de haven van Antwerpen volgebouwd. “Maar wij lijden nu onmiskenbaar onder de spanningen op de arbeidsmarkt”, zegt Peter Vandeperck nog. “Wij zouden dringend 20 bijkomende mensen willen aanwerven. Tankbouwmonteurs, lassers, vijzelaars, pijpfitters, projectleiders, chauffeurs voor kraanwagens, kraanmachinisten, grondwerkers, bekisters…. Maar we vinden ze niet. Om wanhopig van te worden.”

Zeker omdat het orderboek mooi gevuld blijft. Zeker met de onderhoudscontracten. De opslag van liquids is wettelijk strict geregeld. De firma’s zijn ertoe gehouden om de tanks geregeld een onderhoudsbeurt te geven. Dan staan de mannen van Ivens altijd vooraan. “Met de nieuwbouw van opslagtanks gaat het vandaag wat minder goed. Maar dankzij de onderhoudscontracten kijken we zeker nog zes maanden vooruit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.