Nieuws Antwerpen Groep Kenis lanceert app om autodelen te vergemakkelijken

Groep Kenis lanceert app om autodelen te vergemakkelijken

Groep Kenis lanceert app om autodelen te vergemakkelijken

ANTWERPEN – Groep Kenis, waartoe sinds eind vorig jaar ook Renault Antwerpen hoort, lanceert een Car Sharing app voor bedrijven. De Renault-Dacia concessiehouder trekt met de app die autodelen moet vergemakkelijken resoluut de kaart van de toekomst. Van Roey ICT Group zal de nieuwe app testen.

Met de Car Sharing app reikt Groep Kenis de hand uit naar bedrijven die zo voor het eerst ook poolwagens kunnen aanbieden. Bedrijven betalen voor het effectieve gebruik van de wagens. Bovendien vallen heel wat administratieve lasten, zoals onkostennota’s voor professionele verplaatsingen, weg. Voor werknemers levert de app ook flexibele combinatiemogelijkheden met de fietspolicy op.

Caroline Wouters, verantwoordelijke van het project: “Wenst men met de fiets naar het werk te komen, maar is er een professionele afspraak overdag, dan kan de werknemer via de app zijn poolwagen inplannen, de wagen openen en worden de kilometers automatisch geregistreerd. Ook na de kantooruren kunnen ze er gebruik van maken voor privégebruik.”

Testproject bij VanRoey.be

Van Roey ICT Group, met vestiging in Antwerpen, zal de app testen om deze verder op punt te stellen. Hun medewerkers zullen gebruik kunnen maken van de Renault Clio, de elektrische Renault Zero Emission en de Renault Trafic bestelwagen.

“Ook voor bedrijven die niet de schaalgrootte hebben om een eigen Car Sharing park te beheren, willen we een oplossing aanreiken. Er zijn concrete plannen om het systeem uit te rollen in verschillende industrieparken waar de wagens gedeeld kunnen worden door meerdere bedrijven. Zo willen wij ons steentje bijdragen aan de mobiliteit van de toekomst.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.