Nieuws Antwerpen Groep Steylaerts neemt Troubleyn over

Groep Steylaerts neemt Troubleyn over

Groep Steylaerts neemt Troubleyn over

steylaertsenHet tegelbedrijf Troubleyn uit Temse zal vanaf begin volgend jaar deel uitmaken van de groep Steylaerts uit Berlaar. Met deze overname in tegelland wil Steylaerts de huidige omzet van 25 miljoen euro de komende jaren nog verdubbelen. Steylaerts nam eerder al azuleo uit Wijnegem over.

Met Troubleyn haalt Steylaerts een grote en prestigieuze speler binnen de groep. In 1978 begonnen als een handel in bouwmaterialen, evolueerde dit bedrijf in de loop van de jaren tot een van de grootste tegelspecialisten van het Waasland en Klein-Brabant. Zaakvoerders Kamiel en Anneke Troubleyn achten de tijd rijp om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen binnen een grote groep.

“Wij zijn jarenlang opgestaan en gaan slapen met onze zaak, en met het nodige succes”, vertellen ze. “We mogen fier zijn op wat we gerealiseerd hebben. Binnen onze familie vonden we echter geen opvolging. Tegelijkertijd verandert onze branche momenteel razendsnel. Prijzen worden scherper, de volumes worden groter en de concurrentie werd bikkelhard. Maar ook de informatisering en automatisering van de processen evolueert in een ijltempo. We hebben na lang overwegen dan ook beslist om extern op zoek te gaan naar aansluiting bij een grotere, sterke groep om de toekomst van Troubleyn Tegels veilig te stellen. We beseften heel goed dat we daarmee niet mochten wachten totdat de zaken achteruit zouden gaan”.

“We wilden natuurlijk ons levenswerk niet verloren laten gaan,” voegt Anneke Van Dijck eraan toe. “Daarom zijn we ontzettend blij dat we met Peter en Patrick Steylaerts overnemers hebben gevonden die vertrekken vanuit dezelfde familiale visie als wij. Wij herkennen veel van onszelf in onze nieuwe partners. Het zijn rasechte ondernemers maar de mensen staan altijd centraal bij Steylaerts. Dat vonden we erg belangrijk.”

Voor Steylaerts is dit na de overname van het Antwerpse bedrijf azuleo in 2010 alweer een nieuwe, belangrijke stap. “Wij hebben reeds sinds jaren heel wat klanten in het Waasland”, aldus Peter Steylaerts. “Maar we keken toch uit naar een plaatselijke vestiging. De reistijd vanuit bijvoorbeeld St-Niklaas of Gent naar Berlaar blijft immers aanzienlijk.”

“We zijn in onze zoektocht niet overhaast tewerk gegaan omdat wij absoluut een gevestigd familiebedrijf van enige omvang als partner wilden”, vult Patrick Steylaerts aan. “Met Troubleyn hebben we nu de ideale match gevonden. Vanuit het Waasland kunnen wij nu ook Klein-Brabant en Oost-Vlaanderen perfect bedienen”.

Davy Van Goethem, al jarenlang de rechterhand van Kamiel en Anneke, zal de dagelijkse leiding in handen nemen. Ook de andere medewerkers blijven allemaal aan boord. Kamiel en Anneke hebben zich bovendien bereid verklaard om nog een aantal jaren actief te blijven achter de schermen. Op die manier wordt de continuïteit gegarandeerd. “De schaalvergroting van de laatste tien jaar leidde tot een erg pittige concurrentie in de tegelwereld. Als lokale speler mis je dan soms de nodige slagkracht. Vanuit de groep Steylaerts staan we nu veel sterker en zijn we volledig klaar voor de toekomst”, zegt Davy. “Wat ik bijvoorbeeld geweldig vind, is dat we nu ongeveer 90% van de tentoongestelde materialen uit voorraad zullen kunnen leveren.”

Patrick Steylaerts : “Door alle aankopen te centraliseren kan onze groep de krachten bundelen. Wij kopen alles rechtstreeks aan in de fabrieken. En dat vertaalt zich in vlijmscherpe verkoopprijzen en bijgevolg een sterke concurrentiepositie. In het verleden heeft de samenwerking met azuleo zo voor een echte boost gezorgd, waardoor azuleo in geen tijd uitgroeide tot het Antwerpse nummer 1.”

Peter Steylaerts : “Recent verdubbelden wij bij azuleo de oppervlakte na een spectaculaire verbouwing. En binnenkort staat ook bij Troubleyn een complete ‘make-over’ van de toonzalen en kantoren op het programma, zodat wij vanaf augustus volgend jaar kunnen uitpakken met een gloednieuwe toonzaal met een oppervlakte van meer dan 2.000 m²!”

Het aanbod van Troubleyn zal uitgebreid worden met totale badkamerrenovaties, een specialiteit waarin het Berlaarse bedrijf als absolute markleider en als dè referentie in de sector uiteraard heel wat knowhow en ervaring te bieden heeft. Voor alle duidelijkheid: aan het profiel van azuleo verandert niets. Ook in de toekomst zullen in Wijnegem geen plaatsingen worden aangeboden, maar blijft de focus vooral op de samenwerking met de professionele klanten liggen.

De groep Steylaerts ontstond in 1961 toen stichter Jos Steylaerts eerst als marmerbewerker en later als vloerder zijn eigen zaak opstartte. Eind jaren tachtig begon met de intrede van zonen Peter en Patrick een periode van steile groei vanuit Berlaar. In 2010 werd azuleo in Wijnegem overgenomen. In datzelfde jaar werd ook gestart met de productie van een eigen douchegoot voor inloopdouches: CarroDrain. Dit werd een echt succesverhaal. CarroDrain groeide in geen tijd uit tot Belgisch marktleider. Troubleyn in Temse is voorlopig de recentste parel aan de kroon van de groep Steylaerts. Dit jaar stevent Steylaerts af op een omzet van 25 miljoen euro. Met de overname van Troubleyn én de ambities bij azuleo, rekenen de bedrijfsleiders in de komende jaren op een verdubbeling van het zakencijfer.

Foto: Peter en Patrick Steylaerts

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.