Nieuws Antwerpen Groep Wijckmans zoekt vergeefs naar vaklui

Groep Wijckmans zoekt vergeefs naar vaklui

Groep Wijckmans zoekt vergeefs naar vaklui

headerDe Groep Wijckmans zoekt vergeefs naar bijkomende vakmensen. Loodgieters, installateurs en technici voor centrale verwarming, metsers, bezetters, vloerders, dakwerkers en algemene bouwvakkers. “Ik word er wanhopig bij”, zegt Jean-Paul Wijckmans. “Door gebrek aan personeel kunnen wij niet verder doorgroeien. Wij moeten echt bepaalde orders afwijzen omdat we ze gewoon niet aankunnen.”

Jean-Paul Wijckmans heeft er al mooie jaren op zitten. Hij bouwde zijn familiebedrijf in Kontich uit tot een toonaangevende groep die onderhand actief is op verscheidene domeinen. De Groep Wijckmans doet in sanitair, is actief in de bouwwereld voor zowel nieuwbouw als renovatie, is met Rio Care gespecialiseerd in waterafvoer en doet aan industriële cleaning. “Wij hebben al die jaren flink gewerkt. Het bedrijf is ondertussen 27 jaar geworden maar zit nu werkelijk tegen de limieten aan. Wij kunnen niet verder doorgroeien. Gewoon omdat wij het nodige personeel niet meer vinden. Echt jammer. Jammer. Maar we moeten er mee leven. Wanneer we orders binnen krijgen die we niet aankunnen dan wijs ik die ook formeel af. Ik wil niemand iets wijs maken. Wij moeten daar eerlijk in zijn en toegeven dat wij het gewoon moeten laten passeren.”

Hoe het dan verder moet? “Gewoon verder werken op de dingen die we wél aankunnen. Met spijt in het hart, dat wel. Maar we gaan door. Personeelsadvertenties plaatsen, dat ook nog. Maar daar komt bijna niemand meer op af. De kandidaten die zich wel nog melden zijn zelden bruikbaar. Spreken nauwelijks Nederlands, hebben geen ervaring. Neen dus.”

De Groep Wijckmans tekent onderhand voor een omzet van pakweg 1,5 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 2D mensen tewerk. De orderportefeuille steekt nog goed vol. Er komen voldoende nieuwe offertes binnen.

En nog zoiets: als bedrijf moet je vandaag ook ontzettend goed financieel oppassen. “Ik heb het nooit meegemaakt: heel veel klanten hebben betalingsproblemen, gaan zelfs failliet. Die financiële problemen kunnen je meesleuren.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer