Nieuws Antwerpen Groot contract voor Agfa-Gevaert in Zweden

Groot contract voor Agfa-Gevaert in Zweden

Groot contract voor Agfa-Gevaert in Zweden

agfaAgfa-Gevaert heeft een raamakkoord ondertekend met de Zweedse regio Västra Götaland. Het Antwerpse beeldvormingsbedrijf gaat een radiologie-informatiesysteem en een beeldarchiverings- en beeldcommunicatiesysteem (RIS/PACS) installeren voor de 18 ziekenhuizen van de regio. Uit dit raamakkoord zullen voor Agfa HealthCare nog een aantal andere contracten voortvloeien. Het eerste is voor een ziekenhuis in Göteborg, het belangrijkste uit de streek. Het Zweedse contract is ongetwijfeld een flinke opsteker voor Agfa-Gevaert dat onder topman Christian Reinaudo al verscheidene jaren aan een moeizaam herstructureringsmodel werkt.

Västra Götaland is een van de grootste gezondheidzorgregio’s in Zweden. In de regio werken 45.000 werknemers in 18 ziekenhuizen en 200 gezondheidszorgcentra. Het raamakkoord met Agfa legt standaardvoorwaarden vast waaronder de ziekenhuizen van de regio Agfa HealthCare’s Enterprise Imaging voor Radiologie-oplossing kunnen implementeren. Zij bepalen zelf het tempo van de implementatie en het tijdstip waarop dit gebeurt.

Aangedreven door een modern IT-platform dat gebouwd is op de hedendaagse mainstream IT-componenten en -normen, vereenvoudigt Agfa HealthCare’s Enterprise Imaging voor Radiologie-oplossing de activiteiten van het ziekenhuis en vermindert het de IT-voetafdruk en de onderhoudskosten van het systeem. Klinische productiviteit wordt gerealiseerd door enerzijds een betere coördinatie en productiviteit van de gebruikers en anderzijds door een betere kwaliteit van de informatie. Het intuïtieve ontwerp ondersteunt de complexiteit van de moderne diagnostische beeldvorming. Taakgebaseerde workflows helpen de gebruiker prioriteiten te leggen in de dagelijkse activiteiten en vergemakkelijken – dankzij innovatieve tools – de samenwerking binnen en buiten de beeldvormende afdelingen. Zo dragen deze laatste allen bij aan kwaliteitsvolle resultaten.

Na een uitgebreid aankoopproces heeft de regio Västra Götaland Agfa HealthCare gekozen als leverancier voor haar nieuwe RIS/PACS. Het evaluatieteam was unaniem in haar oordeel en plaatste Agfa zowel op het vlak van de functionele als van de economische aspecten op de eerste plaats in de evaluatie.

“Het aankoopproces gebeurde op regionaal niveau. De afdelingen Radiologie en Klinische Fysiologie van het Sahlgrenska Universitair Ziekenhuis plaatsen nu een eerste order op basis van de raamovereenkomst. We kijken uit naar een zeer interessante, gezamenlijke uitvoering, ” zegt Mikael Segersten, Key Account Manager, Agfa HealthCare Zweden.

“Dit succes toont aan dat Agfa HealthCare’s filosofie om ziekenhuizen te ondersteunen in hun evolutie naar een resultaatgerichte aanpak, in plaats van een volume-gebaseerde, de juiste is”, zegt Peter Gielen, general manager Nordic, Agfa HealthCare. “Deze filosofie wordt bevestigd in de manier waarop Agfa HealthCare oplossingen ontwikkelt die als doel hebben om onze klanten een  oplossing te bieden waarbij de patiënt centraal staat. ”

De Agfa-Gevaert Groep is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie (Agfa Graphics), de sector van de gezondheidszorg (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials).  Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel, België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld.  De Agfa-Gevaert Groep realiseerde in 2014 een omzet van 2.620 miljoen euro.

Agfa HealthCare, een lid van de Agfa-Gevaert Groep, is een toonaangevende aanbieder van
diagnostische beeldvorming en IT-oplossingen voor klinische workflows en beeldbeheer. Agfa HealthCare heeft meer dan een eeuw ervaring op het vlak van diagnostische beeldvorming en is al sinds het begin van de jaren 1990 een pionier in IT-oplossingen voor de sector van de gezondheidszorg. Vandaag ontwerpt, ontwikkelt en verdeelt Agfa HealthCare toonaangevende systemen voor het opslaan, beheren en verwerken van diagnostische beelden en klinische en administratieve informatie voor hospitalen en medische faciliteiten alsook contrast media oplossingen om betere medische beeldvormingsresultaten te bekomen. De Agfa HealthCare divisie heeft verkoopkantoren en vertegenwoordigers in meer dan 100 markten ter wereld. Agfa HealthCare bracht in 2014 een omzet van 1.069 miljoen euro tot stand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.