Nieuws Antwerpen Groot investeringsproject aan Delwaidedok

Groot investeringsproject aan Delwaidedok

Groot investeringsproject aan Delwaidedok

kaartjeHet bedrijf Energy Recovery Systems wil aan het Delwaidedok in de haven van Antwerpen een fabriek bouwen voor de recyclage van plastic afval tot grondstoffen voor de chemie-industrie. Het zou om een investering gaan van liefst 3,3 miljard euro. De nieuwe productie-eenheid zou 900 mensen tewerkstellen.

Het Antwerpse havenbestuur boog zich gisterenavond over het voorstel om exclusief met Energy Recovery Systems te gaan onderhandelen over de toekenning van een concessie van 15 hectare aan het Delwaidedok. De realisatie van het project is in dit opzicht nog niet gegarandeerd.

De gronden aan het Delwaidedok zijn vandaag nog ingenomen door de containerterminal van de Zwitserse rederij MSC. Die activiteit verhuist echter naar het Deurganckdok op de linker Scheldeoever. Het havenbestuur besloot een goed jaar geleden een rondvraag te doen over de herbestemming van de terreinen van de containerterminal. Dat leverde naar verluidt verscheidene voorstellen waaronder het recyclageproject van Energy Recovery Systems.

Die vaststelling dat Antwerpen na Houston de tweede grootste chemiecluster ter wereld is heeft de belangstelling van het bedrijf getrokken. De aanvoer van voldoende hoeveelheden chemisch afval lijkt zonder twijfel gegarandeerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.