Nieuws Antwerpen Groot Nederlands contract voor Vorsselmans

Groot Nederlands contract voor Vorsselmans

Groot Nederlands contract voor Vorsselmans

vorsselmansGevelconstructeur Vorsselmans uit Loenhout heeft een mooi contract binnengehaald in Nederland. Samen met de Nederlandse groep De Groot & Visser gaat Vorsselmans de gevelconstructie bouwen voor de nieuwe gevangenis van Zaanstad. Het gaat om een complex waarin ruim 1000 gedetineerden zullen opgesloten worden.

Gevelconstructeur Vorsselmans is al vele jaren gespecialiseerd in de constructie van aluminium ramen en gevels en in de installatie van zonnepanelen. De divisie zonnepanelen heeft het de laatste tijd niet makkelijk als gevolg van het wegvallen van de overheidssubsidies. De twee andere divisies doen het ondertussen echter uitstekend.

Vorsselmans werkt zo’n 25% voor de private woningbouw. Een hele reeks projectwerken in zowel Vlaanderen als Nederland zorgt voor een constant goed gevuld orderboek. Waar nu ook de gevelconstructie van de nieuwe Nederlandse gevangenis mag aan toegevoegd worden. In Loenhout wordt de hele productielijn afgewerkt, van de profielen tot de aanmaak van het eindproduct. Nederland is overigens bekend terrein voor Vorsselmans. Pakweg de helft van de projecten wordt er gerealiseerd.

Het project in Zaanstad is in die mate belangrijk omdat ook aan de constructie van de gevel speciale eisen gesteld worden. Zo moet rekening gehouden worden met uitbraakwerendheid, brandwerendheid en zelfs kogelwerendheid tot en met het zwaarste kaliber. Ook voor de deuren gelden biezonder eisen.

Omwille van die hoge technische eisen heeft Vorsselmans een joint venture opgezet met zijn Nederlandse collega, De Groot & Visser: VGV Façades. De joint venture zal in dit opzicht meer dan 1130 vliesgevelelementen, deuren, lichtstraten, entreegehelen en patio’s bouwen. Ook 696 celramen. De waarde van het contract wordt op 4 miljoen euro geschat, daarvan de helft voor Vorsselmans.

Het bedrijf van stichter Stan Vorsselmans werkt vandaag met zo’n 140 personeelsleden. Daarvan 60 in de productie-afdeling, 50 in de administratie en nog eens 30 in de montagewerken. De leiding over de firma is vandaag in handen van dochter Christel en zoon Marc. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van 25 miljoen euro.

De werken in Zaanstad moeten uiterlijk tegen maart van volgend jaar opgeleverd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.