Nieuws Antwerpen Groot order voor DEME in Singapore

Groot order voor DEME in Singapore

Groot order voor DEME in Singapore

demeHet baggerbedrijf DEME heeft een contract van liefst 625 miljoen euro binnengehaald in Singapore. Het bedrijf uit Zwijndrecht gaat er samen met zijn Singaporese partner Starhigh Asia Pacific Jurong Island uitbreiden met 148 hectaren opgespoten grond. Op Jurong Island draait een van de grootste chemiecomplexen van de wereld.

Het contract met de stadsstaat omvat de aanleg van een zanddam met oeverbescherming, baggerwerken voor het verdiepen en het uitlijnen van de zwaaikom en het toegangskanaal, grondverbeteringswerken, het hergebruiken van de baggerspecie en het verwerken van de uitgegraven grond, de aanleg van wegen, afwatering en riolering. De werken moeten eind augustus opgeleverd worden. De twee partners zouden elk “een gelijkwaardige bijdragen aan de werken kunnen leveren.”

“Inderdaad wel een heel belangrijk order voor ons,” zegt woordvoerster Ann Wittemans. “Zeker op het moment dat de concurrentie in de sector bikkelhard is.”

DEME heeft zich in dit opzicht inder topman Alain Bernard uitstekend gepositioneerd. De baggermarkt is in volle beweging. Onder meer de Chinese concurrentie met een bedrijf als CHEC is bikkelhard. De activiteiten van DEME werden daarom ondertussen ook gedeelteijk gediversifieerd in andere richtingen. Zo naar de markt voordiepzeemineralen, de tunnelbouw, maritieme engineering, milieusanering, getijden energie, pijpleidingen enz. De herstructurering binnen het aandeelhoudersschap kan daar mee toe bijdragen. DEME is onder het initiatief van aandeelhouder, Ackermans & van Haaren voor 100% in handen gekomen van de bouwgroep CFE. Datzelfde CFE is actief in een aantal complementaire markten van DEME zodat de synergiemogelijkheden daar breed open liggen.

Dit neemt niet weg dat twee derde van het omzetcijfer van DEME nog altijd in de baggersector. Met contracten als de uitdieping van het Panamakanaal, de bouw van de haven van Doha in Qatar, de bouw van kunstmatige eilanden voor de kust van Abu Dhabi en nu ook nog eens Jurong Island in Singapore.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer