Nieuws Antwerpen Groot order voor Knapp Benelux bij Wehkamp

Groot order voor Knapp Benelux bij Wehkamp

Groot order voor Knapp Benelux bij Wehkamp

knappHet automatisatiebedrijf Knapp Benelux heeft een mooi order weggekaapt bij het distributiebedrijf Wehkamp in het Nederlandse Zwolle. “Het is een van de grootste projecten van de afgelopen jaren”, zegt verkoopsdirecteur René Wolters. “Onze klant investeert 100 miljoen euro in de verdere optimalisering van zijn webshop. Zeker 50 miljoen euro gaat naar onze automatisatiesystemen.”

De Oostenrijkse groep Knapp heeft internationaal een toonaangevende positie in de markt van de geautomatiseerde distributiesystemen. Het bedrijf uit Graz installeert zowel eenvoudige zone-pick-systemen tot hoog geperfectioneerde goods-to-person systmemen. Het bedrijf runt het hele traject van de eerste contacten met de potentiële klant tot de uitbouw van het eigenlijke systeem, het onderhoud en de service. Knapp heeft in Sint Niklaas een eigen vestiging van waaruit de lokale markt bediend wordt. “Wij leveren aan de hele Belgische markt. Wij runnen in het Nederlandse Roermond ook een Nederlandse dochter. Als verkoopsdirecteur leid ik zowel de Belgische als de Nederlandse vestiging.”

Knapp heeft eerder al systemen uitgebouwd bij bv. lingerieproducent Van de Velde in Schellebelle en de farmagroothandels Escapo (Mechelen) en Febelco (Sint Niklaas).

Het order bij Wehkamp is een zoveelste opsteker voor de ploegen in Sint Niklaas en Roermond. Wehkamp heeft een van de grootste geautomatiseerde distributiecentra ter wereld uitgebouwd. Er worden zo’n 200.000 items verwerkt. Met een one-touch picking systeem garandeert het bedrijf de klanten dat hun online bestelling al na 30 minuten onderweg is. “Wehkamp is voor ons een schitterend project. We zijn er best trots op”, zegt René Wolters nog.

Knapp tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 380 miljoen euro. Het bedrijf stelt 2300 mensen tewerk. “We doen het onderhand uitstekend. Ondanks de crisis. De inbouw van geautomatiseerde distributiesystemen is voor vele bedrijven precies een gevat antwoord op die crisis.”

Knapp Benelux zal na de installatie van het systeem bij Wehkamp enkele bijkomende ondehoudstechnici aanwerven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer