Nieuws Antwerpen Groot tekort aan onderhoudstechnici

Groot tekort aan onderhoudstechnici

Groot tekort aan onderhoudstechnici

bilfingerDe 10 deelnemers aan het PrlMA4-project hebben inmiddels allemaal een job. Bilfinger ROB, Maintenance Partners en Cégelec zetten als bedrijven mee hun schouders onder het project van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland om iets te doen aan het nijpend tekort aan onderhoudstechnici. Ook de VDAB en de Talentenfabriek waren mee geëngageerd.

De Antwerpse procesindustrie is nog altijd een groeisector. De aanwezigheid van nogal wat internationale chemiebedrijven stelt meteen ook de vraag naar een voldoende groot aanbod aan onderhoudsspecialisten. De meeste bedrijven besteden hun onderhoud uit maar stoten daarbij op een ontstellend gebrek aan degelijk gekwalificeerde technici. De Kamer van Koophandel heeft daarop samen met het Stedelijk Onderwijs Antwerpen het initiatief genomen om enkele partners bijeen te brengen en te zorgen voor een gekwalificeerde opleiding. Het gaat erom dat de bedrijven zorgden voor de nodige financiële ondersteuning en de nodige stageplaatsen.

Het PrlMA4-project heeft inmiddels een lichting van tien kandidaten afgeleverd die een diploma onderhoudstechnicus toegekend kregen. Ze kregen hun attest onlangs bij Bilfinger Rob in Zwijndrecht overhandigd door de Antwerpse schepen van Onderwijs Claude Marinower.

“Dit is van de kant van de industrie zeker geen eenvoudig engagement”, zei Wim Schelfaut, de ceo van Maintenance Partners in Zwijndrecht. “Maar ik ben er anderzijds van overtuigd dat we hiermee onze hele sector een dienst bewijzen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.