Nieuws Antwerpen Groothandel Claessens stapt in cash & carry formule

Groothandel Claessens stapt in cash & carry formule

Groothandel Claessens stapt in cash & carry formule

claessensclaessensGroothandel Claessens is enkele tijd geleden verhuisd naar het Kielsbroek. Claessens diende dringend over ruimere magazijnen te kunnen beschikken. De traditionele groothandelsmarkt van waaruit Claessens tot dusver opereerde bood daartoe onvoldoende mogelijkheden. “Wij hebben nu ook een cash & carry kunnen openen”, zegt zaakvoerder Tom Claessens. “Ook hobbykoks en gewone consumenten komen hier nu om hun groenten en fruit.”

Groothandel Claessens
bediende tot nog toe vooral sterrenrestaurants en topwinkels. De zaak draaide uitstekend. In die mate dat dringend uitgekeken diende te worden naar een grotere locatie. De omgeving van het Kielsbroek bood daartoe veel opportuniteiten. Niet in het minst omdat daar ook veel concullega’s aan de slag zijn zoals Metro en Vawi.

De verhuis naar het Kielsbroek was voor Tom en Guy Claessens de aanzet tot de opening van een eigen cash & carry zaak. Ze hopen daarmee uiteraard ook nog meer klanten aan te trekken. Klanten ook buiten het traditionele circuit van restaurants.

Groothandel Claessens bediende tot dusver zo’n 400 verschillende klanten. Ondermeer ook met verse Aziatische en Japanse producten. Allicht een markt waar ook de gewone consumenten belangstelling voor zullen hebben. “Wij runnen overigens al een hele tijd ook een fruitservice voor ondernemingen”, zegt Tom Claessens. “Wij leveren zogenaamde fruitboxen met daarin een assoritment aan vers fruit.”

Het bedrijf van de broers Claessens is gegroeid vanuit het Waasland waar hun grootouders de eerste initiatieven namen om groenten en fruit te verkopen. De onderneming stelt nu 35 mensen tewerk en runt ook een dochterfirma in Brugge. Daar zijn eveneens 10 man aan de slag.

Groothandel Claessens zoekt overigens nog altijd een aantal orderpickers die ertoe bereid zijn om ’s nachts de bestellingen van de klanten uit te voeren.

Foto: Tom Claessens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.