Nieuws Antwerpen DOSSIER. Grootste makelaar van de provincie kweekt zelf talent met ‘bootcamps’

DOSSIER. Grootste makelaar van de provincie kweekt zelf talent met ‘bootcamps’

DOSSIER. Grootste makelaar van de provincie kweekt zelf talent met ‘bootcamps’

Bedrijven hebben het steeds moeilijker in hun zoektocht naar talent. Heylen Vastgoed, de grootste makelaar van de provincie Antwerpen, organiseert daarom zelf ‘bootcamps’. Noem het een spoedcursus, waarbij experten een twintigtal kandidaten klaarstomen voor een beroep in de vastgoedsector.

Schoolverlaters, pas afgestudeerden, mensen op zoek naar een carrièreswitch, personen met of zonder ervaring in de vastgoedwereld, allemaal krijgen ze de kans om vanaf drie oktober twee weken lang een spoedcursus te volgen bij Heylen Vastgoed.

Toch is er volgens hr-manager Jeroen De Bruyne nog steeds veel interesse voor hun vacatures. “We merken de krapte op de arbeidsmarkt, maar door initiatieven als deze valt de instroom best mee. Bovendien nemen wij nog veel mensen aan onder het bediendestatuut, om hen dan in een traject te steken richting een BIV-stage (Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars, red.).”

Drive

Want volgens De Bruyne is – zeker in het begin – niet zozeer de kennis, wel de intrinsieke motivatie van belang. Zelf spreekt hij van een drive. “We hebben een eigen team van juristen: dat zijn onze kennisorganen. Als je bij ons aan de slag gaat, focussen we ons meer op de positiviteit en het enthousiasme van een persoon. Dat zie je vaak al vanaf het moment dat iemand bij ons binnenstapt. En zeker in onze sector is die drive belangrijk om te kunnen netwerken.”

Wie erkend makelaar wil worden, moet slagen voor een stage en een examen bij het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars. Heylen Vastgoed wil de begeleiding van mensen die nog geen erkenning hebben zelf in handen nemen, onder meer via zo’n ‘bootcamp’.

“Het is een afwisseling van praktijk en theorie”, zegt De Bruyne. “Ze krijgen les van makelaars, juridische experten, salesmanagers en zelfs notarissen. Materiaalleer, verkoop, verhuur en deontologie: het komt allemaal aan bod.”

 

De laureaten van de vorige editie. Foto RR

Heylen is volop op zoek naar nieuwe werknemers. Een gevolg van stevige groei, zo zegt de makelaar. De afgelopen twee jaar zwaaiden acht nieuwe kantoren de deuren open.

“We zijn dan ook op zoek naar meerdere kantoorverantwoordelijken. Ook hier rekenen we op onze bootcampers, maar ook op mensen die we al in huis hebben”, zegt De Bruyne. “Ook voor hen kan zo’n bootcamp een opstap zijn naar een meer commerciële functie. Iemand van bij ons aan het onthaal werkt nu bijvoorbeeld als commercieel medewerker. Als de goesting en het enthousiasme er is, is er veel mogelijk.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.