Nieuws Antwerpen Grootste project ooit voor Frisomat (Wijnegem): 100.000m2 industriële gebouwen in Congo-Brazzaville

Grootste project ooit voor Frisomat (Wijnegem): 100.000m2 industriële gebouwen in Congo-Brazzaville

Grootste project ooit voor Frisomat (Wijnegem): 100.000m2 industriële gebouwen in Congo-Brazzaville

In opdracht van het Braziliaanse Asperbras construeerde Frisomat de grootste hal ooit gebouwd in Afrika.

Het project in Congo-Brazzaville bestaat uit 16 industriële gebouwen, waar elke hangar zijn specifieke gebruik heeft. Er zijn koelhallen, ateliers, productiehallen, magazijnen, winkels en toonzalen e.d. De meeste van de gebouwen zijn gekoppeld wat neerkomt op een totaal van 34 industriële hangars. Het totale complex omvat een oppervlakte van 100.000m² (+/- 20 voetbalvelden). Het modulair systeem werd vanuit de productiesite in België naar West-Afrika verscheept met 89 containers.

De 16 industriële gebouwen zijn gesitueerd zo’n 75km ten Oosten van Congo-Brazzaville. Het Frisomat-project kadert in een veel groter project, namelijk de ontwikkeling van het Commercieel en Industrieel Center van Mandièlè/Maloukou. Tegen eind 2013 zal het ganse project startklaar zijn. Eenmaal afgewerkt zullen er 1.000 mensen tewerkgesteld worden, die overwegend uit de lokale bevolking gerekruteerd worden.

Er zullen productiehallen zijn voor de productie van PVC tubes, elektrische kabels, stalen beplating, keramiek, enz… Alle hangars zijn geïsoleerd met 60mm glaswol om aangename temperaturen te garanderen binnenin. Het paradepaardje van het ganse project is de 6.000m² grote koelhal, gebouwd in het Ceptra systeem. Geïsoleerd met 200mm sandwichpanelen in de wand en het dak, zijn binnentemperaturen tot -30°C mogelijk terwijl het buiten 45°C is.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.