Nieuws Antwerpen Grootste virtual reality-lab van Antwerpen bij AP Hogeschool

Grootste virtual reality-lab van Antwerpen bij AP Hogeschool

Grootste virtual reality-lab van Antwerpen bij AP Hogeschool

ANTWERPEN – AP Hogeschool start vanaf september met de uitbouw van het eerste volwaardige virtual reality (VR) lab in de provincie Antwerpen. De hogeschool wil de ongekende mogelijkheden van Virtual en Augmented Reality verder ontwikkelen en die kennis delen met bedrijven uit verschillende sectoren.

De Antwerpse AP Hogeschool wil tegen september 2020 een volwaardig VR-lab en kenniscentrum creëren. Het VR of Immersive Lab zal uitgerust worden met de laatste technologieën op het vlak van Virtual en Augmented Reality. Het wordt het eerste lab en kenniscentrum in zijn soort in de wijde regio.

Kristof Timmerman, onderzoeker Immersive Lab: “Iedereen heeft tegenwoordig wel al van Virtual of Augmented Reality gehoord of heeft misschien al eens een VR-bril opgezet. Nu de grote hype errond voorbij is, kunnen we beginnen nadenken over hoe we VR, maar ook andere technieken zoals AR, audio, mixed reality, … optimaal kunnen inzetten in diverse sectoren. De techniek waarmee je een virtuele wereld creëert heeft een groot potentieel, maar er is nog niet genoeg onderzoek gedaan en inhoud ontwikkeld.”​

Onderzoekers uit verschillende opleidingen werken er aan mee: Journalistiek, Vroedkunde, de Academie, Grafische en Digitale Media en EA-ICT. Het Lab is dan ook bedoeld voor professionals uit uiteenlopende sectoren. Zij zullen in het Immersive Lab kennis kunnen opdoen, situaties testen en oefenen in een virtuele omgeving.

Minister van Innovatie Muyters heeft alvast 452.000 euro gereserveerd voor dit innovatief project.

Zoektocht naar geschikte locatie

Momenteel onderzoekt de hogeschool welke locaties in Antwerpen geschikt zijn voor dit project. “Het gebouw moet groot genoeg zijn, ongeveer 300 vierkante meter en minstens 6 meter plafondhoogte”, legt Erwin Samson, Algemeen Beheerder AP Hogeschool uit. “Onze hogeschool is sterk verankerd in Antwerpen, dus willen we graag in het centrum blijven, dicht bij onze andere hypermoderne campussen.”​

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.