Nieuws Antwerpen Group-f neemt Aalsters strijkatelier over

Group-f neemt Aalsters strijkatelier over

Group-f neemt Aalsters strijkatelier over

Hechtermans_Frank_0De Group-f uit Kontich heeft de Strijkerij uit Aalst overgenomen. Daarmee wil het bedrijf vooral zijn afdeling “strijk mee nemen naar het werk uitbreiden.” Volgens een recent onderzoek staat het uitbesteden van de strijk met dienstencheques hoog boven op het verlanglijstje van werknemers.

De Kringloopwinkel in Aalst runt al geruime tijd een goed functionerend strijkatelier. Daar werken zo’n tien dames. De Group-f heeft het atelier onlangs overgenomen. Het wordt ingeschakeld in de afdeling “strijk mee nemen naar het werk.”

Volgens een onderzoek van SD Worx zouden nogal wat werknemers maar wat graag hun strijk uitbesteden via door het bedrijf aangeboden dienstencheques. Bij 334 ondervraagde ondernemingen haalt de uitsteding van de strijk de top van het verhoopte prioriteitenlijstje. Nogal wat ondernemingen zijn daar trouwens op ingegaan. Ze bieden hun personeelsleden de kans aan om de strijk mee te brengen naar het bedrijf, die via een digitale code of een sleutel op een bepaalde plaats in de onderneming af te zetten in een gesloten box om die dan drie dagen later weer te kunnen ophalen. Het systeem blijkt overal een groot succes. Zo bij Volvo in Gent bv.

De Group-f gaat alvast mee in die richting en wil de Strijkerij uit Aalst in dit opzicht verder uitbouwen.

Het bedrijf van Frank Hechtermans is gegroeid uit een schoonmaakonderneming. In de loop van de jaren is gediversifieerd in de richting van dienstencheque-activiteiten en van de verhuur van hoogtewerkers. De dienstencheque-activiteiten waaronder de verwerking van de strijk tekent onderhand voor 40% van de omzet van de groep. De Group-f tekent vandaag voor een omzet van 18 miljoen euro en stelt zo’n 700 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.