Nieuws Antwerpen Group-f neemt dienstenchequebedrijf A+Select over

Group-f neemt dienstenchequebedrijf A+Select over

Group-f neemt dienstenchequebedrijf A+Select over

frank hechtermansDe Group-f heeft A+Select uit Ninove overgenomen. Daarmee versterkt het bedrijf uit Kontich zijn activiteiten op de markt van de dienstencheques. De 47 personeelsleden worden mee overgenomen. De Group-f telt nu 780 werknemers.

Het bedrijf rond Frank Hechtermans is gegroeid uit een schoonmaakonderneming. In de loop van de jaren werd gediversifieerd in de richting van de dienstencheques en de hoogtewerkers. 40% van de omzet van nu 18 miljoen euro komt uit de markt van de dienstencheques.

“Deze overname was een mooie oppotuniteit om in een bijkomende regio actief te worden”, zegt Frank Hechtermans. “We kunnen hierdoor nog een groter volume realiseren en ook ons werkterrein verder uitbreiden. Enkele maanden geleden nam de Group-f ook de Strijkerij in Aalst over en het failliete Dienstenchequeweb in Antwerpen.

Subsidies

In het kader van de doelstelling “Mensgericht ondernemen” kan Group-f ondertussen rekenen op subsidies van het Europees Sociaal Fonds (ESF) – Agentschap Vlaanderen. Met deze extra middelen zal Group-f de komende 2 jaar planmatig het onthaalbeleid en de opleiding van de medewerkers verbeteren en bovendien een integraal communicatieplan uitrollen.

Group-f beantwoordde de oproep van het ESF-Agentschap Vlaanderen in het kader van “Mensgericht ondernemen” met een lijvig dossier. Hierin zette het bedrijf het plan uiteen om te komen tot minder stress en meer kwaliteit van de arbeid. Om dat te bereiken, gaat er speciale aandacht naar drie punten: het onthaalbeleid van de medewerkers verbeteren, de opleiding van de medewerkers binnen het bedrijf verbreden en versterken, zowel voor cleaning als voor de dienstencheque-afdeling en een degelijk communicatieplan opstellen.

Na goedkeuring van het dossier en de toewijzing van de ESF-subsidies voor een totale waarde van 206.000 euro is Group-f nu gestart met de uitwerking van het project. Dat zal ongeveer 2 jaar in beslag nemen. Hierin worden verschillende fasen doorlopen. Het project start met een bevraging van de werknemers. Als dat achter de rug is, volgt de eigenlijke opstart van het plan. Na verloop van tijd wordt weer een meting uitgevoerd om na te gaan welke evolutie het plan al heeft teweeg gebracht.

Concreet werkt Group-f onder meer aan een duidelijke onthaalbrochure voor de nieuwe medewerkers. Een werkgroep met alle teamverantwoordelijken en vertegenwoordigers van het personeel moet leiden tot een betere structuur. Die moet ook kunnen achterhalen waar en wanneer er nood is aan bepaalde opleidingen. Een duidelijke profielomschrijving van alle functies binnen Group-f komt er eveneens.

Het bedrijf met hoofdzetel in Kontich werkte het ESF-dossier uit in samenwerking met Mint. Het juryrapport van ESF liegt er niet om: “Goed uitgewerkt en weldoordacht project, waarbij structurele betrokkenheid van medewerkers, leidinggevenden en management ingebouwd is. Zowel in de voorbereidende fase als tijdens het eigenlijke projectverloop.” Frank Hechtermans is opgetogen over de positieve beoordeling. “Hiermee kunnen we een meerwaarde creëren zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten. Dat er achter onze dienstverlening een hele degelijk uitgewerkte structuur zit, zal zijn effect niet missen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer